Pilt on loole illustreeriv.Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
15. jaanuar 2021, 11:16

Lugejakiri | Mehe eks käib ja korrutab, et tema teab kõiki mu mehe vigu

„Olen mehega juba ligi viis aastat koos olnud. Kõik sujub ja on nagu okei, aga vahepeal tekib meie ellu tema eks. Isegi selles suhtes pole nagu hullu, sest neil on ühine laps ja meie kõigi suhted imekombel normaalsed. Aga on tekkinud midagi, mis mind nüüd häirib,“ kirjutab Tiiu.

Naise sõnul kipub mehe eks liiga sageli meenutama kunagist elu ja rõhutab, et teab mehe kohta kõike. „Ehe näide ühisest õhtusöögist. Mees hilineb, sest tuleb otse töölt ja haarab veel meie pesamuna lasteaiast. Ütlen sõbralikult, et oleksin võinud ise tütre tuua, siis tal oleks vähem sebimist olnud. Mehe eks kommenteerib, et ta teab täpselt, kuidas mees kõike vastutust enda kanda tahtis võtta. Ja kiidab siis enda eksi ehk minu praegust meest. Neid olukordi on palju rohkem ja veelgi enam selliseid, kus ta justkui sekkuks meie ellu. Palun prügi viia või miskit, siis käib ja kommenteerib mehe eks kohe, et ära meest nüüd päris ära kurna. Et küll tema juba teab, et kodutööd võtavad võhma magamistoast ja vastupidi. Esimestel aastatel selliseid kommentaare ei lisandunud,“ toob Tiiu näiteid.

Enamasti üritab naine eluga lihtsalt edasi minna ja ei näita seltskonnas midagi välja. „Sisemiselt mind ikkagi häirib. Mehega olen kah rääkinud, aga tema enda sõnul ei pane seda tähele. No ja temal ma eksiga seda teemat arutada ei lase. Korra pidin talle peaaegu grillimisel põrutama, et jäta oma kommentaarid endale. Olen üritanud vältida neid suuri ja ühiseid olenguid. Võib öelda, et koroona on meie suhtele isegi jälle hästi mõjunud, aga see ei ole lahendus.

Tiiu ei tea, mida peaks tegema, et suhe tema enda, mehe ja eksi vahel jääks püsima. „Aga samas ei kurnaks mehe eks mind nende kommentaaridega. Ei taha enam kuulda teda korrutamas, et ta teab kõiki mu mehe vigu,“ lisab Tiiu.