Voodi.Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
14. jaanuar 2021, 11:11

Lugejakiri | Olge hoiatatud: ärge pange voodit vastu naabrite seina! (3)

Õhtulehe lugeja jagab kõigiga üht soovitust, kuidas oma kodus mööblit asetada. Eelkõige just seda, et voodi ei tohiks olla selles seinas, mis naabritega ühine. Miks?

„Ma olen senini lähtunud sisetundest, kus mingi mööblitükk kodus olema peaks. Tudengina meeldis mulle magada akna all. Eriti kevadel ja suvel, sest päike oli mõnus ärataja. Värskest õhuvoolust rääkimata. Aga nüüd olen väga kriitiline ja valiv eelkõige selle osas, kuhu ma kodus enda voodi paigutan,“ kirjutab Pille.

Pille viimased kogemused pärinevad üürikorterist, kust ta nüüd päris enda pessa kolis. „Seal juhtus nii, et magamisase oli naabritega täpselt sama seina vastas. Kahtlustan, et meie voodid ühtisid sentimeetri pealt! Miks? Igal päeval teadsin ma oma naabritest kõike. Paarike armastas voodis pikalt vestelda. Teadsin täpselt, mida nad sõid ja jõid, kelle sünnipäeval osaleda ei tahtnud, aga ka seda, et naisele ei meeldinud mehe kantav aluspesu ega sokihais. Lisaks jagas pereisa seiklusi telefonis sõpradega, kui kallis kaasa lastega maal oli. Tuleb tunnistada, et mõnikord oli tal voodis ka mõni võõras kaaslane. Tundsin, et ma justkui petaks kah... Tõsi on, et seksivatest naabritest ei taha ma üldse rääkida! Ja kas ma üldse midagi nende elust teada tahtsin – ei!“ õppis Pille enda sõnul eriti viimasest üürikast, et esimesena tuleb omas kodus leida hea koht voodile.

„Kõige intiimsem koht kodus vajab kaitsmist. Ma tahan tunda end vabalt ja turvaliselt. Ja oma saladusi ei tahaks naabriga jagada. Isegi seda mitte, kas sõin hommikul võileiba vorsti või juustuga. Soovitan ka kõigile teistele, et vaadake kodus teraselt üle, kus teie voodi praegu asub. On see praegune ikka parim paik?“