Maiustused.Foto: Helin Loik-Tomson
Lugejakiri
11. jaanuar 2021, 11:38

Lugejakiri | Tädi sobras poes kättpidi toidu sees (7)

Mida teha, kui märkad poes lahtiselt müüdavas toidus paljaste kätega sobravat klienti? Mida saaks teha poed?

„Polnud pühade ajal poes käinud, aga nüüd käisin ja sain küll „mõnusa“ üllatuse. Lahtiste toodete vahel oli üks proua. Ta kandis küll maski, aga tema käitumises oli midagi muud täiesti vastuvõetamatut,“ kirjutab Ella.

„Ta tõstis parajasti lahtiselt karbis olevaid sefiire kilekotti. Ja mitte nende tangidega, mis seal karbis ilusti läikisid, vaid hoopis paljaste kätega. Ta suisa sobras ja kahmas neid sealt. Mantli varrukas oli küünarnukini karbis. Ise näis ta rahulolev, sest kaup sai valitud. Aga hügieen ja teistega arvestamine... Uskumatu!“ ei suuda Ella ikka veel nähtut uskuda.

Naine jäi seisma ja lihtsalt vaatas. „Ma tahtsin selles olukorras sekkuda, aga jäin vist liiga pikalt imestama, sest tädi sai oma paki valmis ja asutas sealt end minekule. Järele enam ei jooksnud, aga peast vaatepilti ka ära ei saanud. Lisaks kostus kõlaritest pidevalt meeldetuletus, et kliendid katsuks ainult seda toodet, mida nad ka osta plaanivad. Vastuoluline, mistõttu oleks õige, kui praegusel perioodil oleks kõik pakendatud. Ka sefiirid annaks ju erinevates suurustes pakkidesse panna. Klient saaks valida, kas rohkem või vähem. Mul on kahju neist klientidest, kes pärast seda „prouat“ neid sefiire ostma läksid,“ lisab Ella, et tema ei plaani pikemat aega ühtegi lahtiselt müüdavat toiduainet osta.

Kas sinu arust võiks lahtised toidud olla ainult klienditeenindajate jagada? Või eelistad pigem võimalust ise võtta ja valida?