Foto: Unsplash
Eneseareng
4. jaanuar 2021, 14:36

Viis väikest muutust, mis loovad aasta lõpuks suure erinevuse

Kui uusaastalubadused ei ole päris sinu teema, kuid tahaksid tänavu siiski enda keha ja meele eest paremini hoolt kanda, võid abi leida nendest viiest soovitusest.

1. Liigu päevas vähemalt 20 minutit

Kuna praegu on kõik spordisaalid suletud, kuid igapäevane liikumine on endiselt vajalik, mine ühistranspordiga sõites üks peatus varem maha ja jaluta tööle. Kui toimetad praegu pigem kodukontoris ja eelistad hommikuti kauem magada, võid väikse jalutuskäigu värskes õhus teha näiteks lõunal. Kuigi see võib esmalt tunduda tüütu, harjud sa sellega üsna pea ja saad jalutuskäike järk-järgult pikemakski muuta.

2. Kuula audioraamatuid või podcast’e

Kui oled juba väljas jalutamas, pane klapid kõrva ja kuula vahelduseks mõnda podcast’i. Kindlasti leiad endale meelepärase teema või vii end hoopis mõne uue valdkonnaga kurssi. Kui oled juba pikalt plaaninud mõnda raamatut lugeda, kuid ei leia selle kätte võtmiseks aega, siis on ideaalseks võimaluseks kuulata seda hoopis audioversioonis.

Foto: Unsplash

3. Tee sotsiaalmeedias suurpuhastus

Kui mõtled Instagramis scroll’ides pidevalt, et inimestel on ideaalsed elud ja sa tunned end selle tõttu halvasti, siis lihtsalt lõpeta nende jälgimine. Võid alustada ka mute’imisest, mis tähendab, et sa ei näe nende postitusi, aga oled endiselt jälgijate nimekirjas. Kui sa mõne aja pärast avastad, et ei tunnegi nende sisust puudust, võid nende jälgimisest ka sootuks loobuda.

4. Alusta uue hobiga

Kui tunned, et tahaksid sel aastal Netflixi vaatamise millegi kasulikumaga asendada, leia endale mõni meelepärane tegevus, mille alustamist oled siiani edasi lükanud. Kui oled alati tahtnud kitarri mängida, siis uuri sõpruskonnast, kas keegi saaks sulle seda laenata. Kui tahad kokkamises paremaks saada, on internetis lõputult retseptide avastamisrõõmu. Kui tahaksid pigem midagi nokitseda, siis on taas väga populaarseks muutunud makramee.

Foto: Unsplash

5. Liitu motiveeriva grupi või uudiskirjaga

Kellegi motivatsioon ei püsi igapäevaselt laes. Kuid kui sa tunned, et vajad ikkagi kuskilt lisatõuget, liitu mõne grupi või uudiskirjaga, mille tegemised sind inspireerivad. Ka näiteks Sandra Vabarna alustas just igakuise uudiskirja saatmisega, kust saad häid kokkamis-, lugemis- ja kuulamisideid!