Mäleta või maksa.Foto: Julia Vakina
Lugejakiri
7. jaanuar 2021, 11:56

Lugejakiri | Sünnipäeva unustamise eest tuleb mehel maksta (4)

Aastaid suhtes erinevaid tähtpäevi unustanud mees tegi naisega kokkuleppe: kui ta mõne tähtpäeva unustab ja kingitust ei tee, siis tuleb tal naisele 50 eurot maksta.

„Kui ma naise sünnipäeva unustan, siis pean selle eest tasuma trahvi. Seni oli see 50 eurot tähtpäeva kohta, aga sel aastal plaanib ta seda tõsta sajani,“ räägib oma elust 49aastane Sander.

Mees tunnistab, et ta tõesti unustas lubamatult sageli olulisi kuupäevi – sünnipäevadest kihluse ja pulmadeni välja. „Aga tänavune tõusev taks viib mu laenuorjusesse. Seda ma vajadusel maksta küll ei suuda. Unustan näiteks sõbrapäeva ja meie esimese reisi, mida ta väga tähistada armastab. See teeks mulle veebruaris juba miinus 200 eurot. Ise loll, et unustan, aga nüüd kisub juba natuke julmaks ikka,“ muretseb mees.

„Kuidas ma seda muuta saaksin? Just seda diili, mis meil on. Ma ei saa 100 protsenti end ja oma mälu usaldada. Isegi märkmik ei ole mind seni aidanud. Ju ma pole lihtsalt loodud selleks, aga kuidagi pean hakkama saama. Seni see rahaline pool sobis, sest ega ma igat tähtpäeva maha ei maga. Aga nüüd on pinge mind juba jaanuaris tabanud. Kõik on keerulisem, sest naine tahab tähistada ka uusi tähtpäevi, minu silmis isegi kõige väiksemaid asju,“ selgitab Sander.

Mees ei tea, kas riskida karjuva naise ja tüliga, kui ta teema uuesti tõstatab ja seniseid reegleid enam järgida ei tahaks. Või saaks asi siiski mõlemaid rahuldava lahenduse...