Facebook ja sõbrad.Foto: Alar Truu
Lugejakiri
6. jaanuar 2021, 11:15

Lugejakiri | Suurpuhastus sotsiaalmeedias: loobun pooltest sõpradest (2)

„Varem olen lubanud alustada sportimise ja tervisliku toitumisega, isegi maalimist olen lubanud õppida,“ meenutab Leena seniseid uue aasta lubadusi. Tänavuseks on tal aga teistsugused plaanid.

„Sel aastal ei võta ma kohustusi juurde, vaid hakkan neist loobuma. Kummaline ehk, aga ma kavatsen pooltest enda tuttavatest loobuda. Vähemalt pooltest,“ avaldab Leena oma otsuse.

„Eelkõige just neist sotsiaalmeedia omadest. Teen suurema puhastuse enda kontodel. Kui elus on ainus suhtlus veebis, siis tegelikult kulutan neile vaid oma energiat. Kas mul on vaja teada, kes kellega koos? Millisel peol käib? Või kes lapse sai, maja ostis või reisima läks. Ei! Aga senini oled ma seda jälginud ja end kulutanud. Nüüd kustutan nad enda nimekirjast ja kulutan energiat nende eludele, kes mulle on ka tegelikult olulised. Mul hakkab edaspidi kuluma sotsiaalmeedias vähem aega, mistõttu saan seda mujale suunata. Kasvõi kodus tolmulapiga tiiru teha!“ usub Leena, et tegu on ühe parima muudatusega, mida ta endale lubanud on.

„Pean ütlema, et esimesed 20 nime läksid juba 1. jaanuaril mu näoraamatust. Sel nädalal plaanin totaalse tiiru enda kontol ära teha – ei mingit niisama tiksumist,“ usub ta, et selline puhastustöö aitab tal ka elus rohkem korda luua ja värskust tuua.