Koroonaviirus ja mask.Foto: Tiina Kõrtsini
Lugejakiri
15. detsember 2020, 11:27

Lugejakiri | Ettepanek: maskita poodi ei lasta (36)

Õhtulehele kirjutas Kaarel, keda häirivad maskideta poode külastavad ostlejad.

„Kui enamus meist pingutab ja riik panustab, et koroonaviirust piirata, siis miks ei ole ettevõtjad konkreetsed kliendile oma sõnumi edastamises? Ma pakuks välja, et ilma maskita poodi lihtsalt ei lasta," teeb Kaarel ettepaneku.

„Kummaline on kuulata poodides reklaame, et kanna maski ja hoiame poed Eestis lahti. Ja järgmisel nurgal märkad külastajat, kes on ülbelt ilma maskita. Kas see üks klient on teistest olulisem? Ja kui tema tuleb ja nakatab töötajaid ja teisi kliente, siis läheks ju pood kinni. Mis ettevõtjale olulisem siis on? Natuke tuleks kaugemale näha ja mõelda. Ja millest see hirm, et ei julge seisukohta võtta ja seda sõnumit ka edastada?! Miks ma peaksin siis maskiga käima? Sellele tean ka ise vastust, aga poodidel võiks olla suurem vastutustunne inimkonna ees,“ leiab Kaarel.

Mehe sõnul oleks viimane aeg piiranguid tõsiselt võtta ka ettevõtetel, keda kriis majanduslikult niivõrd ei mõjuta. „Toidupoed on ju endiselt rahvast täis, aga just nemad on esirinnas sellega, et ei julge maski suhtes seisukohta näidata. Isegi keskutes olevad töötajad on maskideta ja teenindavad kliente – uskumatu! Turvamehed on ju ometigi olemas ja saaksid sekkuda,“ on mees pettunud.

Kas sinu arust tuleks rangemalt reageerida ja poodidest maskideta külastajad julmalt välja ajada? Või toetaksid leebemat lahendust?