Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
4. detsember 2020, 11:32

Lugejakiri | Mis saab, kui päkapikk toob sussi sisse liiga odavat kraami? (3)

„Vanemana olen hädas, sest meie pere külastav päkapikk on jäänud lõksu kastisüsteemi. Näeb vaeva ja toob erinevaid üllatusi lapsele, aga laps pole hommikul ikka rahul. Miks? Sest tema sõpradele toovat päkapikk palju suuremaid ja kallemaid üllatusi,“ kurdab Ave.

Ave sõnul on tema lapse sussis tavaliselt mõni puuvili, komm või pisike lelu. „Lapse sõpradel oli juba esimesel päeval toodud uus telefon! No ma tõesti ei osanud oma lapsele selgitada, miks tema uut telefoni ei saanud, vaid kommiga leppima pidi. Kõige suurem asi on senini olnud advendikalender. Laps isegi rõõmustas, aga õhtul oli ikka trotsi täis, et teistel paremad päkapikud. Ma ei tohiks seda isiklikult võtta, aga ometigi teen seda,“ selgitab Ave, et niigi läheb päris korralik energia sellele, et päkapikk leiaks aega töötamiseks ja sussi sobivate asjade hoiustamiseks.

„Ma olen juba väsinud! Alles on detsembri algus, aga mul kogu sellest trallist kõrini,“ tunnistab Ave. Naise sõnul tuleb tal ahastus peale, kui ta mõtleb veel jõulukinkidele.

„Miks ei võiks hoida seda oskust tunda ehedat rõõmu ka pisikesest asjast? Kas olemegi jõudnud ajastusse, kus kingid algavad sadadest eurodest ja edasi? Aega, kus vanaema kootud käpikud ei oma väärtust?!“

Mida päkapikud sinu ja su laste sussidesse toonud on?