MandariinFoto: Daisy Lappard
Lugejakiri
30. november 2020, 11:04

Lugejakiri | Lapsed nosivad õues toitu, mida mina iial niimoodi süüa ei tihkaks! (6)

Õhtulehe lugeja muretseb laste pärast, kes pärast kooli poest pesemata mandariine ostavad ja õues kohe sööma hakkavad.

„Minu teekond tööle möödub poest, kus igapäevaselt käib väga palju koolilapsi. Muidu võiks kõik positiivne olla, aga mind häirib see, et lapsed söövad pesemata mandariine,“ kirjutab Mari.

„See on ju tore, et kommide ja limonaadi asemel ka mandariine süüakse, aga need vajaksid enne ju pesemist. Kurb mõelda, et pärast need algklassilapsed kõhuhädade käes piinlevad. Vaevalt, et nende vanemad üldse teavad, et lapsed neil taolisi trikke teevad."

Mari ise peseb kodus mandariinid kuuma veega ära ja kuivatab paberrätikuga. „Isegi siis võib veel rätiku külge mingi seletamatu mustus jääda. Pesemata neid iial süüa ei tihkaks.“

„Korra nägin ka bussipeatuses, kuidas üks laps koolikotist desoaine otsis ja sellega oma mandariini puhtaks tegi. Mõte oli hea, aga ma pole kindel, kas see ikka on kõige parem lahendus,“ kirjutab Mari.

Naise sõnul võiks poes olla võimalus puuvilju pesta. „Siis leiduks ka täiskasvanuid, kes kiireks ampsuks eelistaks midagi tervislikku. Suurtes kaubanduskeskutes on tualetid, aga igas pisemas seda pole. Mina näen lapsi just ühe väiksema poe juures. Poes tooteid katsudes tuleb endal kah peale tunne, et tahaks käsi pesta,“ usub Mari, et pesijaid juba jaguks.