Kaitsemask. Pilt on illustreeriv.Foto: Tiina Kõrtsini
Lugejakiri
24. november 2020, 10:56

Lugejakiri | Mask sööklas lauale ja sööma?! (3)

„Mind jahmatas vaatepilt, kus mu pedagoogist kolleeg sööklas maski eest võttis ja lauale asetas. Kõhu täis sõi ja maski tagasi ette tõmbas ja lahkus. Kas see toidulaud on järgmiste sööjate jaoks puhas ja ohutu?! Ma kahtlen“ kurdab Laura, et maski kohustuslikuks muutmisest on vähe kasu, kui inimesed maskiga seotud hügieeni ei tea või seda ei järgi.

Esimene päev jälgis Laura seda kõike imestusega ja arvas, et äkki esmakordne kohmetus. „Aga ei! Järgmine päev kordus sama. Olin enda õpilastega ega saanud ka kohe sekkuda, aga palusin pärast sööklas selle laua puhastada. Kolleegiga pääsesin rääkima alles kaks päeva hiljem, kui ta kõike seda taas kordas,“ kirjutab Laura.

„Selgitasin talle, et maskist pole mingit kasu, kui selle lauale jätad ja seetõttu keegi teine võib pisikuid saada. Aga tema arvates ei omavat see pindade kokkupuude üldse tähtsust. Ta nimelt olevat lugenud, et pindadelt nakatumine polevat väga tõenäoline – milline lohutus! Ma ei osanud midagi kosta, aga palusin söökla omadel jälgida, et pärast kolleegi laud eriliselt puhastatud saaks. Ise vaatan ka nüüd laudu ja teisi pindu koolis palju hoolsamini. Lasen kasvõi ise vahendiga üle enne kasutamist,“ lubab Laura enda ümbrust ise nüüdsest palju kriitilisemalt hinnata.

Kallis lugeja – millised kogemused on sinul maskide ja nende kasutamisega?