Foto: Martin Ahven
Ilu ja mood
15. november 2020, 14:55

ILUTOODETE TEST | Mis päriselt keha ja nahka pimedas sügises kosutab?

Uusi ilutooteid ilmub poodide lettidele iga päev. Mida võtta – mida jätta? Valik lööb silme eest kirjuks ja reklaamlauseid ei tasu alati uskuda. Kuidas siis ikkagi oma valikuid teha? Õhtulehe toimetus võttis kätte ja otsustas, et proovib ise erinevad uudistooted järele. Kui oma silm on kuningas, siis seda on ka oma keha!

1. TONYMOLY FLORIA NUTRA ENERGY EYE CREAM 30MLjaemüügihind 34.90 .- (saadavad Tradehouse/ ebeauty.ee)

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: See silmakreem sisaldab 65% safooriekstrakti ning niisutab nahka pikaajaliselt ja intensiivselt. Sisaldab toitvat argaaniaõli ja nahka pinguldavaid peptiide. Seda rikkaliku koostisega kreemi võib kasutada ka muudes piirkondades, kus võib märgata vananemise märke. - intensiivselt niisutav silmakreem - mõeldud spetsiaalselt kuivale ja küpsele nahale Saflooriekstrakt – sisaldab B9-vitamiini, mis rahustab ja niisutab nahka. Argaaniaõli – sisaldab rohkelt E-vitamiini, mis niisutab nahka intensiivselt ja toidab seda. Chronoline™ peptiid – muudab naha elastsemaks.

Testis tervisetoimetaja Sirje

Esimene mulje sellest silmakreemist – on vast alles pirakas kreemituub! Enamasti on silmakreemid ju tillukeses purgis või tuubikeses ning saavad otsa enne kui aru saad, kas see mõjus ka või mitte. Ja kui miski maksab palju, siis enamasti just need tillukesed silmakreemid. Siin on aga kogus ja hind väga kenasti paigas.

Mulle tundub, et kreem kuulubki selliste hulka, kust ei maksa oodata äkilist tulemust, vaid seda tuleb kasutada pikema aja jooksul. Kreem tegi silmaümbruse naha kenasti pehmeks ja siidiseks.

2. MADARA CICA kreem jaemüügihind madaracosmetics.com lehel 32.90 .-

undefined Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Väga niisutav ja nahka kaitsev Aasia vesinaba ekstrakti sisaldav näokreem. Sisaldab Centella Asiatica (CICA) taimeekstrakti, mis on tuntud oma suurepäraste niisutavate omaduste poolest, see rikkalik näokreem annab hetkega leevedust kuivale, stressis ning reaktiivsele nahale. Tugevdab tõhusalt naha katsekihti, taastab marrasnaha niiskustasakaalu.

Sisaldab hüaluroonhapet, bisabolooli, toitvat shea-võid ja niisutavaid keramiide. Kreem rahustab, toidab ja uuendab kuiva, kiskuvat nahka ning pidurdab naha enneaegset vananemist. Parandab naha välimust, taastab tervisest särava naha väljanägemise.

Testis tervisetoimetaja Sirje

Kreem on mõeldud eeskätt väga kuivale nahale, aga kuna minu näonahk on pigem normaalne või seganahk, siis tunduski see kreem minu nahale liiga raske. Kui hakkasin seda proovima, olid soojad sügisilmad ja mõtlesin kohe, et küllap kulub selline tõhus kreem talvel ikka ära.

Ja tegelikult tunnengi, et nüüd, kui on ka jahedamaid ilmasid olnud, istub see kreem ka nahale juba paremini.

Kena elegantne pakend teeb ka silmale rõõmu!

3. MADARA vitamiiniõli jaemüügihind madaracosmetics.com lehel 29.90.-

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Näole ja kehale sobiv vitamiinidest pakatav õli, mis kosutab kuiva ja kahvatut nahka ning pühib väsimuse märgid. See mitmeotstarbeline vitamiinikokteil ühendab endas kuningakepi-, kurgirohu- ja vaarikaseemneõli ning võimsat astelpaju- ja kibuvitsaekstrakti. Transpordib nahka tubli annuse energiat, kosutab kuiva, kahvatut nahka ning pühib väsimusmärgid.

Rikkalik oomega-3-6-rasvhapete sisaldus hoolitseb niiskustaseme eest ja tugevdab naha kaitsevõimet. E-vitamiin kaitseb ümbritseva keskkonna kahjulike mõjude eest. Õli imendub kiiresti, lisades nahale pehmust ja sära. Sobib kasutada nii näol ja kehal.

100% looduslik koostis, 82% mahedad koostisained.

Testis Õhtuleht Naine toimetaja Andra, 27 a.

Omades keerulist nahka, mis kord kuivad, kord eritab meeletult rasu, on küllaltki raske leida häid tooteid, mis kuivust hullemaks ei teeks ega rasusematel päevadel nägu liialt läikima ei paneks. Üldiselt olen näoõlide suhtes skeptiline ja eelistan pigem seerumeid, sest nende puhul on oht, et nägu läikima jääb, väiksem. Ent võta näpust. Madara vitamiiniõli oli kõik mida ühelt ootelt ootasin. Mõnus, pehme, piisavalt õline, ent mitte üleliia. Kuigi vahetult pärast õhetab nägu roosakalt, annab see värske jume. Ja selle värske murune lõhn! 

4. ERBORIAN meigialuskreem Pink Primer&Carejaemüüghind I.L.U kauplustes 15ml 19.90.-, 45ml 42.95.-

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Sinu ideaalne meigialuskreem! Uue põlvkonna kreem, mis kombineerib omavahel meigipõhja ja nahahoolduse, muutes naha pehmeks, kumavaks ja ühtlaseks. Ahendab poore ning silub ebatasasused. Nahk on ideaalselt niisutatud ja toidetud ning pideval kasutamisel ahenevad poorid ja naha tekstuur muutub nähtavalt ühtlasemaks.

Kasutamine: kanna hommikul ühtlaselt näole peale näokreemi või selle asemel. Kreem sobib kõikidele nahatoonidele – sobitudes ideaalselt Sinu ilurutiini.

Testis tervisetoimetaja Sirje

Olen alati mõelnud, et mis võiks sellise lisakreemi mõte olla, kui näokreemi panen niikuinii nahale. Samuti olen arvanud, et selline ilutoode kuulub pigem proffide iluportfelli ja mina ei viitsi niikuinii pikalt jumestamisega mässata. Kuid muidugi mõjub ainuüksi roosa tuubikese välimus kutsuvalt, et seda proovida. Ehkki seda võib kasutada ka näokreemi asemel, kasutasin siiski kõigepealt oma tavapärast näokreemi, siis meigialuskreemi ja lõpuks panin jumestuskreemi. Ja tõesti on tunda vahet! Meigialuskreem on tavapärasest kreemist erineva tekstuuriga ning teeb naha hästi sametiseks ja ühtlaseks. Mulle tundus, et see kreem tõi ka meigikreemi tooni intensiivsemalt välja.

5. Vita Liberata Beauty Blur - jaemüügihind 35,90 .- (saadaval Kaubamaja, Tradehouse)

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Latte Light toonis - Beauty Blur on niisutav HD praimer ja naha viimistleja üheaegselt. See on täiustatud Advocanic™ tehnoloogiaga ja rikastatud ökoloogiliste koostisainetega, et pakkuda ülimat naha hooldust. Õrn ja läbikumav toon korrigeerib ja lisab loomulikku sära parima nahatooni saavutamiseks. KASUTAMINE: Pärast naha niisutamist kandke toodet näole, kaelale ja dekolteele mõõdukalt, väikeste täppidena ning hajutage laiali kas näppude, pintsli või Beauty Blender'i abil. Võite kasutada oma ilurutiini osana või eraldiseisvalt loomuliku, särava jume saavutamiseks.

Testis Toidutare peatoimetaja Manona, 45 a.

Ma olin väga suurte eelarvamustega selle toote suhtes. Nagunii mingi veider toonitud kreem, mis ei tuuni ega niisuta. Võtsin selle toote vastu testimiseks puhtalt soovist hiljem irooniline arvustus kirjutad, sest olen terve igaviku otsinud toonivat kerget kreemi.

Juhtus aga vastupidine.

Juba esimesel kasutamiskorral – milline klišee – adusin, et just sellist asja ma olengi otsinud. Katab kenasti, aga õhukeselt. Sisaldab korralikult sära, mis aga imbub naha sisse esimese pooltunniga, jättes tulemuse õrn-kumavaks.

Mul on 45-aastase esimeste väsimusmärkidega ülikuiv nahk. Pean üsna palju kaamerate ees olema. Ma vihkan samas meikimist, ma pole seda suurema osa oma elust teinud. Mul pole aga ka suuri iluvigasid ega suurt vajadust midagi peita. See kreem andis mulle korraliku aluspõhja väga loomulikuks fotojumestuseks.

Pumppudel teeb selle ka väga hästi annustavaks. Kreemil endale mõnus õhuline ja hästimääritav koostis.

Väga hea toode, soovitan sajaga. Järgmised tuubid ostan.

6. Frank Body Original kohvikoorija 100 g jaemüügihind 12.90.- (saadaval Tradehouse, Kaubamaja, ebeauty.ee)

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Pean ütlema, et olen parim kõigist kehakoorijatest. Olen 100% looduslik, vegan ja valmis võitlema armide, venitusarmide ja probleemse nahaga. Minu koostises olev kohv ja õlid hoiavad su naha särava, sileda ja superpehmena. Minus pole mikrohelmeid, sest need ei kõlba kuhugi. Tänu oma looduslikele koostisainetele lõhnan kui apelsini Mocha Frappuccino. Naha siledana hoidmiseks kasuta koorijat kaks korda nädalas. Kui tahad vabaneda naha ebatasasustest, kühmudest või armidest, siis kasuta koorijat kolm korda nädalas.

Röstitud ja jahvatatud robusta kohvioad: kohv stimuleerib vereringet, soodustab kollageeni tootmist ja hõõrub maha kuiva naha.

Külmpressitud magusmandliõli: antioksüdantidest pakatav õli, mis jätab naha niisutatuks ka pärast koorija mahaloputamist.

E-vitamiin: kaitseb nahka vabade radikaalide eest, mis põhjustavad vananemist. Pea meeles: ennetamine on oluline!

Meresool: täiendav koorimine ilma nahaärrituseta.

Testis tarbijatoimetaja Annaliisa, 35 a.

Olen suur koorijate fänn ning valmis ennast kas või igal õhtul mõne koorijaga hellitama. Kuna igal õhtul on siiski natuke liiga sageli, piirdusin selle üsna tugevate terakestega toote puhul kahe korraga nädalas. Pakendil olev pepu pilt mõjus algul veidi eksitavalt, kuid tegemist on siiski kogu keha koorijaga, mis on valmis võitlema armide, venitusarmide ja probleemse nahaga, samuti on koorija abil võimalik vabaneda naha ebatasasustest, kühmudest või armidest.

Tegemist on päris kohviga, mis on 100% looduslik ja see meeldib mulle toote juures kohe eriti. Ära on jäetud plastikust terakesed, mis ei ole kasulikud ei nahale ega meid ümbritsevale looduskeskkonnale. Pakendit avades ning koorijat peale kandes lummab mõnus lõhn, mis meenutab apelsiniga jõulukohvi – mmmm! Kohviterakesed on parajalt suured ja koorimine seetõttu tõhus – see mõjub masseerivalt ning äratab ka kõige laisema keharaku, nii et pärast on nahk värske ja pehme. Samuti stimuleerib kohviaroom meeli, mis annab ainult boonuspunkte! Nahale jääb tuntav kohvilõhn veel tükiks ajaks ning hajub lõpuks üsna märkamatult. Kuna mu nahk kipub peale pesu üsna kuivaks muutuma, siis pärast koorimist see kreemi järele siiski soovi ei avaldanud, järelikult tegi selle töö ära külmpressitud magusmandliõli, mis jätab naha niisutatuks ka pärast koorija mahaloputamist.

Kui millegi kallal nuriseda, siis ainult pakendi. Kotike on taassuletav grip-sulguriga, kuid kui terakesed sinna vahele lähevad, ei ole see enam maksimaalselt suletav (kui näiteks purgiga võrrelda).

JÄRGMINE TEST ILMUB 29.11.2020