Uus naine tuli, et jääda. Mida peaks tegema pereema?Foto: Teet Malsroos
Lugejakiri
10. november 2020, 11:56

Lugejakiri | Mees üllatas naist nende kodus võõra naisega (1)

Jaana lapsed oli nädalavahetuseks vanavanemate juures, kui ta reedel töölt koju jõudes leidis eest võõrad kohvrid. Veelgi hullem – ta leidis eest ka võõra naise, kes tema mehe kõrval seisis.

„Ma ei jõudnud midagi küsida, vaid mu mees lihtsalt ütles, et Sille hakkab meiega koos elama. Et tema on uuesti armunud ja nemad Sillega haaravad pool korterit endale. Nii olevat parim, sest siis ei pea keegi kuhugi kolima ega vara jagama. Ja lapsed olevat rõõmsamad, sest vanemad elavad ikka ühes korteris,“ kirjeldab Jaana.

Naise sõnul ei osanud ta alguses teha muud, kui ainult mehelt pärida, et kas ta räägib tõsiselt või on see mingi nali.

„Selle taustal viis mu mees asjad elutuppa ja seletas eemalt, et nemad võtavad esiti elutoa ja kabineti. Mulle ja lastele jäävad magamistuba ja lastetuba. Ei osanud karjuda ega nutta. Sisemiselt korraga põles ja oli kõik tundetu. Tahtsin küsida, et miks? Teisalt tahtsin nad lihtsalt enda kodust ära ajada. Või võtta enda asjad ja lahkuda, aga kuhu? Läksin selleks üheks ööks lihtsalt sõbranna juurde.“

Jaana sõnul nädalavahetusega lahendust ei tulnud ja lapsed tulidki koju ema, isa ja võõra naise juurde.

„Ei osanudki muud neile öelda, kui rääkisin kõik ausalt ära. Palju nad aru said – ma isegi ei saa –, aga sellist üllatust poleks ma mehelt oodata osanud. Nüüd oleme kaks nädalat jaganud korterit justkui kahe pere vahel. Või oleme siis nüüd moodsas kärgperes? Ma enam ise ka ei tea, sest ööd ja vabad hetked on ta tolle naisega. Aga hommikul käib meiega putru söömas. Mitu ööd oleme minu vanemate juures ka olnud.

Ma ei ole mehega üksi rääkida saanud, sest koju tuleb ta koos selle naisega. Olen sõnumeid saatnud talle tööle ja helistanud, aga pole kätte saanud. Nüüd vanematega arutasin, et lähen kasvõi talle töö juurde. Kui vaja, siis arutame selle seal selgeks skandaaliga, aga lõputult selline kooselu kesta ei saa. Ei jää minu ega laste vaim niimoodi terveks. Kui see minuga ei oleks juhtunud, siis ei usuks ise kah,“ plaanib Jaana lähimate nädalate jooksul leida probleemile lahenduse.