Video: Martin Ahven, Gitta Riener
Eesti uudised
10. november 2020, 18:00

ÕL VIDEO | KES SOOVIB ANNE VESKI PEORÜÜD? Sõbrannad võitlevad kleitidega rinnavähi vastu

"Vähiliidu bussi on vaja uut 3D mammograafi. Ja kiiresti, kuna vana enam ei tööta," tõdevad sõbrannad Tiina Rekand ja Katri Link, kes korraldavad uue mammograafi ostmise nimel heategevusoksjonit 500 Kleiti. Kes soovib, võib oksjonilt endale saada näiteks Anne Veski või Gerli Padari peorõiva.

Sõbrannad tahavad koguda 500 peokleiti, need oksjonil maha müüa ning tulu annetada vähiliidule mammograafi ostmiseks. "3D mammograaf diagnoosib vähikolde väga varases staadiumis," tõdevad Tiina ja Katri. Nad toovad välja, et kümne aasta jooksul on vähiliidu bussis uuringutel käinud üle 70 000 naise. Nendest 298-l avastati rinnavähk. Enamikul ehk 85% leiti vähk varajases staadiumis, kui seda sai ravida.

Heategevuse nimel on kleite loovutanud näiteks Anne Veski, Inga Lunge, Ülle Lichtfeldt, Gerli Padar, Reet Linna, Signe Kivi, Karmen Killandi, Rita Rätsepp jt. Kleite kogutakse 15. novembrini või 500 kleidi täitumiseni. Annetamiseks kirjuta [email protected] või saada sõnum Facebookis. Oksjonil saab osaleda 30. novembrist kuni 6. detsembrini Facebooki lehel 500 Kleiti.

Vähiliit soovib alustada rinnauuringuid täpsema diagnostikaga tuleva aasta jaanuaris.