Foto: Unsplash
Õhtulehe raadio
3. november 2020, 14:38

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | Kanep – süütu mõnuaine või sõltuvust tekitav uimasti?

On inimesi, kes ütlevad, et kanep on looduslik ja ohutu. On arvamusi, kes ei ole selle väitega nõus. Arvestades aga asjaolusid, et kanep on väga kergesti kättesaadav ning ka ühest kanepist keeratud suitsust võib psühhoosiga haiglasse sattuda, arutlemegi tänases Naistelehe podcastis Mõttekoht, kuidas on asjalood tegelikult.

Valik programmi nõustaja Dina Smoljakova räägib tänases taskuhäälingu saates, et me ei tea tegelikult päriselt, kuidas kanepi suitsetamine inimesele mõjub. Küll aga on juba teada, et selle tarvitamine mõjutab inimese aju ning põhjustab sõltuvust, eriti just noores eas.

Kanepi tarvitamist soodustab selle populaarus paljudes eluvaldkondades. Mõtleme kasvõi toitlustusmaailmale, kus kanepiseemneid lisatakse paljudesse toitudesse ning olemas on nii kanepileib, -vorst kui jäätis. Ja palju muudki.

Kas ja millal jääb kanepist sõltuvusse? Millised on praegu teadaolevad kanepi mõjud inimestele? Kuidas kahtlustada kanepisõltuvuse olemasolu? Kuidas rääkida lastega kanepist? Kõigest sellest ja paljust muust tänases podcastis kõneleme.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.

Valik programmi nõustaja Dina Smoljakova Foto: Erakogu