Foto: Tiina Kõrtsini
Tele
1. november 2020, 12:07

Mihkel Raud kaugsuhtest: näeme teineteist ühes kuus 48 tundi ning meile see sobib (6)

Mihkel Raud väisas saadet „Hommik Anuga“, et rääkida enda uuest raamatust. Muidugi kaldusid teemad ka muudele radadele, kuid suhtedraamadest pajatava kirjatüki tuules räägiti eelkõige Mihkli erinevatest suhetest naistega.

Raamatu üheks alustalaks on vaieldamatult tema abielu, mis mullu peaaegu karidele jooksis. Nüüdseks lahenduse leidnud kriis andis tõuke kirjutamisele. Täna elavad abikaasad Mihkel ja Liina erinevates riikides: Mihkel veedab aega eelkõige Eestis, Liina aga Ameerikas, kus ka paari ühised lapsed koolis käivad.

„Kuidas teil praegu läheb Liinaga?“ küsis Anu. „Ma arvan, et meil läheb hästi, kuigi ka sellele küsimusele olen ma õppinud vastama ettevaatlikult,“ vastas Mihkel. „Ma võin ju arvata, et meil läheb hästi, kuid kus mina tean. Mitte keegi ju tegelikult ei tea, kuidas tal läheb.“

„Sa kirjutad, et teie puhul see kaugsuhe toimib, kas see on teie õnne valem?“ uuris Anu Mihkli praeguse eluolukorra kohta. „Praegusel hetkel ta tundub sobivat, selline koidu ja hämariku režiim,“ sõnas Mihkel.

„Mina kohtun praegu oma perega 48 tundi kuus ja siis ma ei kuluta seda 48 tundi mingi mõttetu jama peale,“ kinnitas mees. „Kui me oleme veendunud, et see inimene ärkab hommikul meie kõrval, kuni ta enam ei ärka, siis sa oskad suhtuda sellesse aega tõsisemalt, vastutustundlikumalt ja teed selle aja meeldivamaks oma kaaslase, laste ja seeläbi ka enda jaoks,“ avaldas Mihkel, kuidas tema praegune elu töötab.