Foto: Martin Ahven
Ilu ja mood
1. november 2020, 11:27

ILUTOODETE TEST | Kas kõik see, mida pakendil lubatakse päriselt ka paika peab?

Uusi ilutooteid ilmub poodide lettidele iga päev. Mida võtta – mida jätta? Valik lööb silme eest kirjuks ja reklaamlauseid ei tasu alati uskuda. Kuidas siis ikkagi oma valikuid teha? Õhtulehe toimetus võttis kätte ja otsustas, et proovib ise erinevad uudistooted järele. Kui oma silm on kuningas, siis seda on ka oma keha!

1. PIXI noorendav kangasmask Plump Collagen Boostjaemüügihind I.L.U kauplustes 12.40.-

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Botaanilise kollageeni ja peptiididega rikastatud PIXI kangasmask muudab juba peale esimest kasutamist su jume märgatavalt värskemaks ja naha nooruslikumaks. Tootes sisalduv kollageen lisab nahale elastsust, sügavamad kortsukesed pehmenevad ning jume muutub kaunilt niisutatuks ja säravaks. Kui soovid, et su nahk näeks välja suurepärane enne tähtsat sündmust, kasuta Collagen Boost kangasmaski enne jumestuse tegemist. Sobib ka tundlikule nahale.

Testis tarbijatoimetaja Annaliisa, 34 a.

Väga mõnus ja silmnähtavalt niisutav mask. Kangasmask on mõnus selle poolest, et kannad selle nahale, hoiad soovitusliku aja ning viskad siis minema, seega jääb ära täiendav pesemine või puhastamine. Kui nägu jääb maskist veel niiskeks, tuleb seerum nahka masseerida. Pakendil soovitatud ajast (10-15 minutit) hoidsin maski nahal isegi kauem, et sellest imenduva kollageeni ja peptiidid ikka maksimaalselt kätte saada. Olgugi et jahutava efekti saamiseks on pakendil soovitus mask enne kasutamist mõneks ajaks külmkappi panna, siis mina seda ei teinud, kuid toime oli ka ilma selleta mõnusalt jahutav ning seda veel pikka aega pärast maski eemaldamist. Näonahk oli pärast maski tegemist silmnähtavalt klaarim ja sügavalt niisutatud.

2. NÄIF Circular näokoorija 50 mljaemüügihind Mediron.ee lehel 14.95.-

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Näokoorija ei hoolitse mitte ainult sinu naha eest, vaid on ka samm plastikuvaba maailma poole. NAÏF Circular näokoorija on loodud koostöös Hollandi veepuhastusettevõttega Waternet ning toote pakend on tehtud bioplastikust, mille põhiline koostisosa on suhkruroog.

Jaemüügihind: 14.95 €

Testis tarbijatoimetaja Annaliisa, 34 a.

Jällegi üks mõnus koorija, mille võlu seisneb selles, et seda kulub väga vähe. Esimese hooga pigistasin seda veidi liiga palju, aga kuna koorija on rikkalikult kreemine, oleks võinud vähemalt poole vähem võtta. Terakesed teevad õrnalt oma tööd, nii et pärast on näonahk kerge ja värske. Kuiva naha puhul, nagu minul on, pidin täiendavalt veel ka kreemi panema. Toode on pakendatud väiksesse tuubi, mida on väga mugav kasutada. Boonuspunktid selle eest, et toote pakend on tehtud bioplastikust, mis on samm plastikuvaba maailma poole.

3. PHENOMENAL 2-3 WEEK TAN MOUSSE ja aplikaatorkinnas – jaemüügihind 45.90.- ja 7.50.-

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Super kiirelt kuivav isepruunistav vaht pHenO2 tehnoloogiaga, et loomulik ja kaunis päevitustulemus püsiks kauem. Vahus sisalduv pigment lihtsustab toote nahale kandmist, et näeksid kuhu oled toodet juba kandnud. Lisaks on vaht nahka niisutav ja toitev ning täiustatud isepruunistava tehnoloogiaga, et päevitus püsiks nahal 2-3 nädalat.

Testis turundusspetsialist Meriliis, 27 a.

Kasutan juba vähemalt 8 aastat isepruunistavaid ning Vita Liberata on kindlasti üks minu lemmikbrände, kelle toodetes ei ole kunagi pettunud. Minu poolt testitud Vita Liberata PHENOMENAL 2-3 WEEK TAN MOUSSE pole ka erand, sest tegu on suurepärase isepruunistajaga. Antud toote puhul meeldis mulle kõige enam lõhn, mis oli väga mõnus ning ei olnud tugev. Ka vahu tekstuur oli väga hea, sest ei jäänud kehale üldse kleepuv. Toodet oli hea peale kanda, sest tänu vahus sisalduva pigmendile nägin, kuhu olin toodetud juba kandud ja kuhu mitte. Lõpp tulemus oli väga ilus ning ühtlane päevitus, mis kestis kaua ning ei kulunud kiiresti maha. Minu ainukene soovitus on see, et kindlasti tuleks arvestada sellega, et veega ei tohiks keha kokku saada mõned tunnid peale isepruunistava peale kandmist. Vastasel juhul võib lõpptulemus jääda laiguline ning ebaühtlane.

4. SUGAR COATED LEG HAIR REMOVAL KIT jaemüügihind Tradehouse ilukaubamajas 14.90.-

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Sugar Coated veeslahustuv suhkruvaha koosneb 100% naturaalsest veganisõbralikust suhkrust. Meie eksklusiivne tootevalem sisaldab puhast suhkrusiirupit ja vett. Suhkruvahale ei ole lisatud sidrunhapet, vaiku või muid lisaaineid, mistõttu on toodet mugav nahale kanda ning see tagab õrnatoimelisema karvaeemalduse. Vaha koostis on rikastatud kibuvitsamarja essentsõliga, mis hooldab ja taastab jalanahka. Kibuvitsa eeterliku õli imelised omadused toidavad ja niisutavad nahka, aidates vähendada venitusarme. Siidiselt sile ja kaunis nahk aastaringselt!

Testis juhatuse assistent Kärt, 33 a.

Pean siinkohal kohe mainima, et kasutasin vaha esimest korda elus. Nalja sai kõvasti!

Pakendi välimus on paljutõotav, olen selle vaatlemisel väga elevil. Avan pakendi ja seal on sees suhkruvaha, 3 spaatlit (2 suurt, 1 väike) ja 15 korduvkasutatavat vahapaberit. Suhkruvaha sarnaneb mee välimusele. Nuusutan ja tunnen kõrbenud suhkru lõhna.

Loen pakendi infolehte, toimin vastavalt juhistele ja vaatan isegi youtube-st sama toote videot, tahan olla kindel, et teen kõik õigesti.

Panen toote mikrolaineahju ja ootan kuni aeg täis tiksub. Vaha on nüüd piisavalt vedel ja soe, et seda nahale kanda. Minul jäi muidugi arusaamatuks see, kaua ma ootama peaksin, kui olen vaha ja vahapaberi jalale asetanud? Vaha ei jäänud karvade külge kinni. Sain aru, et olin liiga paksult vaha jalale pannud, pesin selle maha (see ei tulnud veega väga kergesti maha) ja panin uue õhukesema kihi. Nüüd tuli välja küll, aga 2 karva.

Proovisin paar korda veel, aga asjata.

Lõpuks võin öelda, et minul see toode ei toiminud, võimalik, et olen saamatu ja tegin midagi valesti. Jätaksin vahatamise asjatundjatele. 

5. The Body Shop Ingveri seerum peanahale, Ingveri šampoon ja palsam jaemüügihind The Body Shop kauplustes 19.90.-, šampoon ja palsam kumbki 9.90.-

Foto: Martin Ahven

TUTVUSTUS: Seerum - Intensiivselt niisutav ja peanaha rasueritust tasakaalustav ingveri eeterliku õliga rikastatud seerum. Kaunid kiharad algavad teadupoolest tervest peanahast ning paar tilka seerumit aitab leevendada kuivust ja kiskumistunnet pesukordade vahel. Soovitame kasutada regulaarselt koos ingveri šampooni ja palsamiga terve peanaha ja tugevate juuste heaks. Mitterasune ja kiiresti imenduv seerum  sisaldab valge paju ja kasekoore ekstrakti. Dermatoloogiliselt testitud.

Šampoon – Igapäevaseks kasutamiseks sobiv šampoon, mis rahustab peanahka ja aitab ka kõõma vastu. Toode sisaldab: kase- ja valge paju ekstrakte. Kuivadele juustele ja peanahale. Sobib hästi ka peene karvaga õhematele juustele, muutes juuksed tugevamaks.

Palsam peanahale ja juustele – Peanahka rahustav ja juukseid tugevdav palsam. Kasutades palsamit koos ingveri šampooniga aitab see vähendada, peanahka kiskuvat tunnet peale pesemist, kõõma tekkimist ja parandab peanaha seisukorda.Palsamit võib kanda ka peanahale.  Kasutades koos Ingveri šampooniga Kasutades ingveri šampooni ja palsamit 4 nädalat järjest muutuvad juuksed märgatavalt tugevamaks, tervemaks ja niisutatuks; peanaha ketendamine väheneb.

Testis meelelahutusreporter Terttu, 29 a.

Esiteks ehmatas mind toodete aroom (mulle väga meeldib ingveri maitse, kuid mitte selle lõhn), aga juba pärast teist kasutamist olin sellega harjunud. Olen nüüdseks kasutanud šampooni, palsamit ja seerumit ligi kuu aega ja juuksed on väga pehmed ja mõnusad. Minu suurim probleem oli sügistalvisel ajal alati sügelev peanahk, kuid ka see probleem on toodete järjepideva kasutamisega kadunud.

Kuna mul on väga õhukesed juuksed, siis pole see šampoon 100% mulle. Esimesel päeval on juuksed küll supermõnusad, aga juba teisel päeval tunnen, et tahaksin neid uuesti pesta. Kel aga õhukeste juustega probleemi pole, soovitan neid tooteid kindlasti proovida.

JÄRGMINE TEST ILMUB 15.11.2020