Triin Lellep ja Margus VaherFoto: Eero Vabamägi/Postimees
Tele
23. oktoober 2020, 22:13

ARVUSTUS | Uus kämp-saade: „Libaooperilaulja“ Triin Lellep ja armukirjanik Margus Vaher elumere lainetes

Reede õhtul Kanal 2 eetris pool tundi täitnud “SuhteVimkad” on sihuke saade, mida vaevalt vaadatakse sisu pärast. Keda võõraste inimeste igiammused armuseiklused ikka huvitavad? Hoopis rohkem erutas mind, kuidas tulevad saate juhtimisega toime kurikuulus “vale” ooperilaulja Triin Lellep ja suhtespets-kirjamees Margus Vaher. Õieti - kas nende kulul nalja ikka saab?

Ega ei Lellep ega Vaher ole esinemiskogemuse poolest ju mingid noviitsid. Esimene on (väidetavalt) seisnud laias maailmas ooperiteatrite lavadel ja teine oma mõttekaaslaste Jesper Parve ja Eero Spriidiga mööda Eestit ringi sõitnud, et publikumile õpetada, mida mehed tegelikult tahavad. Triin Lellepist tõotab varsti suisa Eesti oma Kardashian saada. Müts maha tema ees - mõtlen tunnustust siiralt. Mõni teine oleks pärast meedias lahvatanud skandaali, kus Estonia teatri ehtsad ooperiartistid teda kuulsusenarrist libalauljaks tembedalsid, nurka häbenema läinud. Aga Lellep haaras härjal uljalt sarvist ja vaatas, kui kaugele suudab ta oma pisukese kurikuulsuse najal purjetada - täpselt nagu Kim Kardashian pärast seksivideo lekkimist! Triin jagas intervjuusid muudkui edasi, salvestas meeleolukate videoklippidega uusi laule ja varsti on temalt oodata raamatut “Minu Pariis” - ära sa märgi, teleekraanil on peagi suisa kaks kirjanikku! “SuhteVimkade” avasaates ilmus Lellep ekraanile, ihu kaetud millegi padjataolisega.

Tuul Lellepi purjedes pole veel vaibunud - telepurki saadet juhtima pääsemine on ju kuulsuse kõrgeim tipp. Aga miks on keegi Margus Vaher nii kuulus, et temast ihaldusväärsel primetime-teleajal saatejuht teha? Aga sellepärast, et tema suhteraamatud on müügiedetabelite tipus ja teevad tema suure eelkäija Jesper Parve omadele ära. Midagi naised sealt leiavad. Raamatuid pole ma lugenud, aga visuaalsel vaatlusel saan aru küll, miks Jesper on kahvatunud - inimene näeb täitsa välja, tal paistab olevat huumorimeel ja ta ei võta end (vist) ülearu tõsiselt. See viimane on teatud eluniššides tegutsemise puhul ikka väga suur pluss.

Mõtet pole, aga nalja saab ju küll

Reede õhtu paistab Kanal 2s nüüd suhete päralt olevatki. Mis sa reede õhtul muust ikka mõtled? Alles nägime selles eetriaugus kodukootud seksiguru Epp Kärsinit. Formaat on mõlema saate puhul “rääkivad pead” - turvaline, odav ja lihtne meelelahutus, kus on vaja punt tuntud inimesi mingil intrigeerival teemal mulisema saada. “SuhteVimkade” kiituseks: stuudio asemel istutakse välikohvikutes, jõe ääres, pargis, hüpatakse ringi. Intervjuusid elavdab tänavaküsitlus. Eks selline saade olegi põhiliselt isikutekeskne, vahet pole, mis plära nad suust välja ajavad - meelde need jutud nagunii ei jää. Strippar Marco (üks “SuhteVimkade” avaepisoodi külalisi) tõmbab ju iga kell ligi, rääkigu kas või kaunviljadest. Jutu mõtte asemel loeb sellistes saadetes hetkemeeleolu.

Olen Triin Lellepi viimase aja tegemistes tähele pannud “Seksi ja linna” Carrie Bradshaw’ ja Netflixi uue hiti “Emily Pariisis” peategelase suunas pürgimist. Miks ka mitte, sobib talle küll - kõige jaburam ja samas meelelahutuslikum osa saatest olid Lellepi ja Vaheri kohtinguteemalised minisketšid. Naljakalt mõjus seegi, et reklaamipausi ajal ilmusid Lellep ja Vaher oma raamatuid promodes taas ekraanile ja jäi mulje, et kus nende kirjastustel Petrone Prindil, Pilgrimil ja üleüldse eesti kirjandusel on alles raha - uudisteoste reklaamiks on tellitud terve telesaade!

Suurim etteheide: liiga vähe intervjueeritavaid. No mitte ei viitsi pärast reklaamipausi jälle samade kuulsuste heietusi kuulata. Pooletunnise saate lõpuosa kippus suisa tüütama, isegi Marco ei päästnud tülparist. Muidu on tegemist igati meeleoluka reede-õhtuse kämp-saatega, mida kaine peaga vaatama ei peagi.