Uudised
23. oktoober 2020, 18:24

Värskelt isaks saanud fotograaf Marek Metslaid: „Mehed ei nuta kunagi. Isad nutavad kogu aeg.”

Kuu aega tagasi värskelt isaks saanud fotograaf Marek Metslaid jagab oma sotsiaalmeedias siiraid emotsioone, mida mehed tavaliselt jagama ei kipu. „Tunnen end koridorid nagu laadimisjaamata robottolmuimetja,” kirjeldab ta hetke sünnitusmajas.

„Väiksemad silmad on selged ja meenutavad allikavett. Suuremad silmad, mis kuuluvad teksti autorile, on vesised. Ja vesiseks lähevad nad veel nädalaid, kui seda hetke meenutada. Kumbki meist ei ole käesoleva situatsiooniga rahul. Sina, sest Sind tõsteti viietärni-all-inclusive sviidist lukuaugu kaudu välja. Mina, sest see moment siin ja praegu peaks olema @emmamiu oma, kes on kogu raske töö ära teinud, mitte inimesele, kes on viimased 8 tundi küsitava väärtusega nalju teinud,” kirjeldab ta oma emotsioone.

Pisitütre isa tunnistab, et ei kujuta ette, et peab kunagi olema situatsioonis, mis hõlmaks altarit või sõrmuseid. Ent kõik oma mõtted võtab ta kokku kõige ausama lausega: „Mehed ei nuta kunagi. Isad nutavad kogu aeg.”

View this post on Instagram

23.09 16:31 Uks lendab lahti ja ühtäkki vahetatakse mind ühe sujuva liigutusega Pelgulinna sünnitusmaja 1. palatist välja narkoosikäru vastu. Okei. Tunnen end koridoris nagu laadimisjaamata robottolmuimeja. Nagu läbi põranda kukkuv betoonplokk, mis vaiba endaga kaasa tirib, turgutab mu reaalsusesse tagasi kare naishääl, millega võiks kuusepalkidest laudu hööveldada“Tule nüüd siia! Telefon on kaasas või? Tee kaalust pilti!”. Sünnib ajaloo kõige halvem foto. Järgmisel hetkel avastan end nagu Jägermeistri promotüdruk palja ülakehaga tugitoolist, hoidmas rinnal maailma kõige kallimat kingitust. Väiksemad silmad on selged ja meenutavad allikavett. Suuremad silmad, mis kuuluvad teksti autorile, on vesised. Ja vesiseks lähevad nad veel nädalaid, kui seda hetke meenutada. Kumbki meist ei ole käesoleva situatsiooniga rahul. Sina, sest Sind tõsteti viietärni-all-inclusive sviidist lukuaugu kaudu välja. Mina, sest see moment siin ja praegu peaks olema @emmamiu oma, kes on kogu raske töö ära teinud, mitte inimesele, kes on viimased 8 tundi küsitava väärtusega nalju teinud. Selline hetk peab kõigile isadele kohustuslik olema. Pange põhiseadusesse kasvõi. Oma isiklikku PÕHIseadusesse kirjutasin sel hetkel, et ma luban olla sulle maailma kõige okeim isa ja anda endast parima. Esimesed neli nädalat on näidanud, et see ei saa lihtne olema. Aga see on okei. Me mõlemad oleme selles rollis esimest korda. Ja kui teismeeas tuleb mul täita rolli, mis hõlmab endas köögilaual demonstratiivselt püstoli kokku-lahti võtmist, et su veider ebayst tellitud Supreme pusaga boyfriend, kelle arusaam romantilisest puhkusest on Türgi, saaks aru, I mean serious business, siis ka selleks olen ma valmis. Milleks ma ei ole valmis on see, et isegi esimese elukuu jooksul oled Sa nii kiiresti kasvanud. Ma ei ole valmis selleks, et ühel hetkel lähed sa lasteaeda. Või selleks, et ühel hetkel on sinu jaoks liiga piinlik oma vanemate käest kinni hoida. Või ükskõik milline situatsioon, mis hõlmab altarit või sõrmuseid. Selleks ei saa tõenäoliselt kunagi valmis olla. Jesper, ma olen nüüd oma raamatudiili jaoks valmis. TL:DR; Mehed ei nuta kunagi. Isad nutavad kogu aeg.

A post shared by Marek Metslaid (@themarek) on