Keira Knightley Foto: Vida Press
Uudised
8. oktoober 2020, 09:08

Keira Knightley juhib tähelepanu olulisele küsimusele: miks me eeldame, et laste kasvatamine on naiste kohustus?

See on igivana küsimus, mida töötavatelt emadelt on aastaid küsitud: kuidas sa hoiad tasakaalus oma karjääri ja emarolli? Sellele pole õiget vastust. Kuigi näitleja ja kahe lapse ema Keira Knightley tunnistas HelloGigglesile antud intervjuus, et ka tema tunneb pidevalt süüd, kui on oma lastest eemal, keskenduks ta pigem teisele küsimusele: miks me ei küsi meestelt sama asja? „Miks me ei eelda, et töötav mees vaatab oma laste järgi sama palju kui teine vanem?” küsib ta.

„Miks me ei kaasa mehi sellesse vestlusesse? Miks me ei eelda, et töötav mees hoolitseks oma laste eest sama palju kui nende partner? Miks me eeldame, et nad ei tunne end süüdi, kui nad ei veeda piisavalt aega koos oma lastega?” on vaid mõned küsimused, mida näitleja arust küsida tuleks.

Arvamus, et naised peaksid seadma prioriteetideks oma lapsed ja mehed karjääri, on pehmelt öeldes arhailine. Kuid Knightley arvab, et naised aitavad sellele probleemile ise kaasa, kui kiidavad megi, kes oma vanema kohustusi täidavad. Samas, kui emadelt oodatakse neid kogu aeg. „Näha isa lastehoius on tõeline haruldus ja siis öeldakse: „Oh, milline armas isa. Hoolitseb oma laste eest!”” märgib ta. „Sa ei ütleks seda kunagi naisele!”

„Peame tõesti hakkama meestelt küsima, milline on nende roll laste eest hoolitsemisel, kui palju nad sellest enda kanda võtavad ja eeldama, et nad selle vastutuse võtaksid,” jätkab ta. „Me eeldame, et see on naiste kohustus ja anname sellega meestele justkui vabapääsme laste kasvatamisest.”