Merilin Mälk ja Andrei ZevakinFoto: Erakogu
Inimesed
30. september 2020, 12:20

Merilin Mälk ja Andrei Zevakin: koosolemise aega on meil täpselt parasjagu

„Kõik läks kuidagi sujuvalt, et pärast ühist podcasti jäime suhtlema ja lõpuks sai meist paar,“ räägivad juutuuber Andrei Zevakin ja lauljatar Merilin Mälk.

„Teadsin Merilini juba varem, sest olen jälginud ta laulmise teekonda, aga tutvusime esimest korda, kui Uudo tuli minu juurde stuudiosse „Eesti laulu“ lugu salvestama ja võttis Merilini kaasa,“ meenutab Andrei. „Mäletan, et nägin Uudot, ta oli just Andrei juurde stuudiosse minemas ja kutsus kaasa. Kuna mul ei olnud midagi targemat teha, läksin kaasa ja nii me tutvusime. Hiljem kutsus ta mind juba oma podcasti,“ lisab Merilin.

Noorte suhe sai avalikuks „Eesti laul 2020“ konkursi ajal. „Mind pandi SkyPlusi otse-eetris nii-öelda tanki ehk samal ajal tuli uudis, et oleme suhtes Meriliniga. Arvan, et see oleks niikuinii välja tulnud ehk olime juba selleks valmistunud,“ räägib Andrei.

„Hindan Merilini juures positiivsust. Ta püüab alati naeratada ja kõike rõõmsalt võtta, mis on minu jaoks väga oluline,“ imetleb Andrei. „Andrei üllatab mind iga päev. Hindan väga kõrgelt tema töökust ja ega töö osas palju piire ei tule, sest ta saaks kõigega hakkama ning oskab seda ka ilusasti rakendada. Millest me räägime: Andrei oskab laulda, tantsida, pilli mängida, produtseerida ja kõigele lisaks ka kaamerat kasutada. Väga andekas ja arukas poiss!“ muigab Merilin.

Teineteise tegemistele elavad mõlemad täiel rinnal kaasa. „Alati, kui mul on mingi video või lugu, näeb Merilin seda esimesena ja ütleb kohe, mis kõlbab ja mis mitte. Samamoodi ka tema lugudega: kuulan alati meloodiad läbi või kui mingi lugu valmis saab, avaldan arvamust, kas see sobib või mitte,“ räägib Andrei. „Ta saadab alati mulle video enne, kui see üles läheb. Tihtipeale vaatame ka koos. Võiksin osata küll rohkem kriitikat anda, aga olen pigem see, kes terve video ajal laginal naerab. Olen lihtsalt nii uhke ja alati ei oskagi kritiseeriv olla,“ ütleb Merilin.

Toetus on oluline

„Lähedaste toetus on alati oluline. Muidu ma väga ei võta kriitikat südamesse, aga kui oma inimene midagi konstruktiivset ütleb, mõtlen ikka korra veel läbi enne, kui asi üles läheb,“ sõnab Andrei. „Muidugi on toetus oluline ja mul on nii hea meel, et meil on ühised huvid ja oleme koos selles maailmas. Nii jätkub kõvasti jutumaterjali,“ arvab Merilin.

Merilini sõnul teevad nad Andreiga tihti koostööd ja abistavad teineteist. „Eriti äge kokkusattumus oli see, et „Eesti laulul“ samas poolfinaalis olime ja raadiointervjuud ühele ajale sattusid. Oleme koos andnud ka päris mitu kontserti ja uksed Andrei stuudiosse on mulle alati avatud. Ühine lugu tuleb ka kindlasti ära. See oleks veider, kui ei tuleks,“ räägib lauljatar. „Olen Merilini väga palju aidanud salvestuste ja igasuguste ideedega, seega pole välistatud, et kunagi tuleb ühine lugu. Youtube’is teeme võib-olla kunagi koos reeageerimisvideo,“ lisab juutuuber.

Mida meeldib aga Andreile ja Merilinile teha, kui parasjagu ei filmi videot või esine laval? „Kuna oleme sellised sportlikud inimesed, käime väga tihti tennist mängimas, mõlemad käisime noorematena trennis ja praegu saime uuesti tuhina sisse. Veedame päris palju aega sõpradega ja käime erinevatel üritustel. Kodus oleme ka, seda naudime viimasel ajal päris palju,“ ütlevad nad.

"Meil on palju ühiseid huvisid ja jutumaterjali jagub kõvasti." Foto: Erakogu

Töögraafikud on küll tihedad, aga aega teineteisele tuleb leida. „Graafik on tavaliselt väga erinev: üks päev võib enam-vähem vaba olla, aga järgmisel päeval oleme terve aja kodust ära. Ja niimoodi mõlemal. Aga, kui ongi need vabad päevad, veedame need rahulikult mingit filmi vaadates või lähemegi näiteks tennist mängima,“ ütleb Andrei. „Eks me ju teemegi tööd ka koos. Aega leiab ilusti, arvan et koosolemise aega on meil täpselt parasjagu,“ sõnab Merilin.

Tulevikuplaane on küll raske ette ennustada, aga nii Merilin kui Andrei on selle osas väga motiveeritud. „Hakkasin elama päev korraga, sest raske on ennustada, kuhu tulevik viib. Ma ei suutnud ette kujutadagi, et minu karjäär suvel niimoodi pöördub. Proovin edasi teha videoid ja lasta välja lugusid, sealt saab juba edasi vaadata, kuhu asjad viivad,“ arvab Andrei. „Tahan leida kindlad inimesed, kellega koostööd teha. Kuigi elu on juba päris tihe, unistan, et kõik veel tegusam oleks. Kui hoo sisse saan, olen kõige motiveeritum maailmas. Kes teeb, see jõuab, eks!“ on Merilin ootusärevil.