Foto: Kelly Sikkema / Unsplash
Uudised
28. september 2020, 13:28

KAKS TRIIPU! Positiivne rasedustest – mida ometi edasi teha?

Palju õnne, kui oled teinud rasedustesti ja saanud positiivse tulemuse! Beebi tulek perre on üldiselt alati positiivne sündmus ja sellised tunded kuluvad lapseootuse ajal emale ära. Esimest korda lapseootele jäädes võib aga südames möllata emotsioonide virvarr ja tekib tunne, et ei oskagi midagi edasi teha. Ära muretse!

Segadus, mida ometi edasi teha, pulbitseb paljude peas, nähes kahte triipu testil esimest korda. Millised peaksid olema järgmised sammud? Madeformums.com on kirja pannud kasuliku nimekirja.

1. Võta vitamiine – eriti foolhapet!

Raseduse ajal peaks sinu number üks vitamiin olema foolhape. See on väga oluline, et su beebi kasvada saaks. Kahjuks ei jää see aga kehasse püsima, seega on oluline foolhapet iga päev lisaks tarbida.

On aga üks vitamiin, mida peaksid vältima – A-vitamiin! Samuti tuleks vähendada A-vitamiini rikkaid toite nagu maks ja maksatooted. Neid ei tule vältida, lihtsalt ei tasu liialdada.

2. Vähenda kofeiinitarbimist

Kui oled suur kohvifänn, siis hea uudis on see, et saad siiski ka raseduse ajal oma hommikust kohvi nautida. Siiski ei tohiks kofeiini tarbida päevas rohkem kui 200 mg.

Pea meeles, et ka teised joogid sisaldavad kofeiini – nagu näiteks koola, mõned teed ja šokolaadid.

3. Pane endale arstiaeg

Kui oled rasedustesti tulemust jõudnud veidike seedida ja nii-öelda tagasi maa peale jõudnud, pane endale arstiaeg ja võta end rasedana arvele. See võiks jääda 7.–9. rasedusnädala vahele. Siis saad teada eeldatava sünnitähtaja ja näed esimest korda ekraanilt tillukest kõhubeebit.

4. Ole enda vastu lahke

Mida edasi su rasedus kulgeb, seda rohkem su keha muutub – nii juhtub kõigiga, kellega rohkem, kellega vähem. Ära muretse üle ja naudi seda teekonda.