Rio karneval on alati äärmiselt kirev. Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
25. september 2020, 09:16

Maailmakuulus Rio de Janeiro karneval lükati koroonahirmu tõttu edasi

Neljapäeval otsustasid Brasiilia suuruselt teise linna Rio de Janeiro sambakoolid, et tuleval veebruaril kuulsat karnevaliparaadi ei toimu. Sellise otsuse põhjuseks on muidugi koroonaviiruse levik, teatab Reuters.

Rio sambakoole ühendav sõltumatu ühendus Liesa teatas, et järgmisel veebruaril maailma suurimat sambakarnevali ei toimu. Samuti ei kuulutatud välja tavaliselt miljoneid inimesi kohale meelitava festivali uut kuupäeva.

Liesa president Jorge Castanheira teatas ajakirjanikele, et festivali toimumine pole ohutust tagamata kuidagi võimalik. „Karnevali pidamine vaktsiinita on järjest keerulisem,“ tõdes brasiillane. Tema sõnul tohib seda edasi lükata ainult kuni 2022. aasta jaanuarini, et see ei segaks järgnevat paraadi. 

Igal aastal peetakse Brasiilia suur sambafestival enne katoliku kiriku paastuaega. Selleks toimumiseks pole määratud kindlat kuupäeva. Paraadi juhivad Brasiilia parimad sambakoolid – ainuüksi Rios on neid üle 200. Hiiglaslikul festivalil osalevad miljonid inimesed üle maailma – Rio de Janeiro karneval on igal aastal Brasiilia üks suurimaid tõmbenumbreid turistide seas.