Foto: Viru Keskus
Ilu ja mood
21. september 2020, 10:38

VIDEO | FIBIT sügisene moelooming rullub tänavu lahti digitaalselt

Viru Keskus teatab, et ilu ja loomingulisus päästab maailma. Mood kui loomingu üks väljendus ning selle tõlgendamine on sellesügisese FIBIT`i märksõnad. FIBIT’i kolmekümne esimene moehooaeg saab seekord väljenduse, mida saavad moegurmaanid nautida nii Viru Keskuse suurtelt digiekraanidelt kui ka oma nutiseadmetest. Muide, hooaega iseloomustavad märksõnad on: mitmekülgsus ja julgus.

Stilistid Liisi Eesmaa ja Kenneth Bärlin on FIBIT´i  komplektid Viru Keskusest pärit moetoodetest kokku pannud selliselt, et moeteadlik leiaks sealt nii tuttavaid kooslusi kui ka põnevaid üllatusi.

Käesoleva hooaja värvikasutus jaguneb suures joones kaheks megatrendiks - kanna pealaest jalatallani neutraalses toonis stiili või vastupidi  väga erksavärvilist täiskomplekti moodustavat kostüümi. Juurde võib lisada vastandvärvis pilkupüüdva aksessuaari.
Aksessuaaride puhul loeb suurus, või vastupidi väikesed mõõdud. Jalatsid on seitsekümnendatest inspireerituna massiivsed, sealjuures  kotid paari aasta tagustest Pariisi moelavadest kantuna tillukesed. Praktilisema lahenduse jaoks haara oma komplekti juurde korraga mitu käekotti. 

Terava enesekindla stiili armastajaid rõõmustab jätkuvalt kunstnahk, seda kõigis sügisel loodusest leitavates toonides. Hoiatus: vaatamata mitmekülgsele valikule kanna ka kunstnahka pigem täisstiilis ühele toonile keskendudes. 

Tänapäevase moepildi üks märksõnu on piiridest ja piirangutest, näiteks vanuselistest või soolistest, lahti laskmine. Mitmekülgsuse ja isikliku stiili hindamine. Vanusenumber ei mängi enese (stiili) määratlusel rolli. Samuti võib julgelt oma garderoobi integreerida esiti vastassoole disainitud tooteid. Selline kombineerimine aitab luua ja saavutada uudseid ja põnevaid vastandlike vormide mängu.

Kombineerimine on midagi, mis laseb meil järgida ka vastutustundlikkuse põhimõtteid – kombineeri uut rõivast enda vanade lemmikutega, pikendades nii nende eluiga. Rõiva vastupidavusele ja elueale aitab kaasa kvaliteetsemate toodete eelistamine