Ruuditordid Andres Luidre, RuuditordidFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
23. september 2020, 15:43

Varjupaigast võetud kutsikas andis põneva äriidee: tema peremees avas lemmikloomatortide äri

Varjupaigast võetud koerakutsikas Ruudi suunas kaameramees Andres Luidre teele uue põneva väljakutse – temast sai lemmikloomatortide ekspert.

Varjupaigast võetud koerakutsikas Ruudi suunas kaameramees Andres Luidre teele uue põneva väljakutse – temast sai lemmikloomatortide ekspert.

Paar aastat tagasi sattus operaator Andres (31) loomade varjupaika ühte saadet filmima. Parasjagu oli sinna just toodud surnuaia prügikastist leitud kaks kutsikat, kellest üks puges kohe kaameramehele südamesse. Sõbraliku naeratusega kutsa saigi endale armastava kodu ja nimeks Ruudi.Koerapoisi esimese sünnipäeva plaanis omanik eriliseks muuta lemmikule mõeldud tordiga. Suur oli aga mehe üllatus, kui tal ei õnnestunudki netiavarustest torditegijat leida. Ärivaistuga Andres mõistis kohe, et see on turul täitmata auk. Kuna mehel puudusid aga vajalikud toiduteadmised ja -oskused, jäi idee esialgu riiulisse seisma. Ja Ruudil tuli esimene sünnipäev uhke maiuseta mööda saata.

Põnev tööpakkumine«Ent mõte ei andnud rahu ja pärast aastavahetust hakkasin ikkagi pusima,» meenutab mees tänavust aasta algust. Plaan oli asjaga kohe kvaliteetselt tegeleda. Seega kaasati nõuandjaks veterinaarid ja koos sätiti paika, millises vahekorras ning millised toiduained sobida võiks.Proovitordid tegi Andres alguses ise ja Ruudist sai katsejänes. «Ta on neid ikka päris palju pidanud ära sööma,» muigab koeraomanik ja lisab, et enam Ruudi nii palju hõrgutisi ei saa.Ühtlasi asus kaameramees kondiitriotsingutele. Kusjuures, kuulutuses polnud sõnagi selle kohta, et magusameister peaks torte tegema loomadele. «Olin esialgu paranoiline. Kartsin, et keegi võib sel moel mu idee ära varastada,» tunnistab Andres.Kuulutusele reageerinud kondiitritele oma plaanist rääkides oodatud kummalist reaktsiooni ei järgnenudki, pigem tundis sobiv meister põnevust uue väljakutse ees. Esimesele kondiitrile töö lõpuks ikkagi ei sobinud ja seetõttu pidi mees mõnda aega ise ohjad haarama.«Ma pole aga kõige parem kokk ja tulemus ei tulnud ka nii ilus. Mõistlik on, kui ikka oma ala proff seda teeb,» märgib Andres. Niisiis otsis ta õiget abilist edasi ja jõudis kondiiter Eveni, kes teeb tööd kogu hingega ning mõtleb samuti pidevalt kaasa, mida uut ja põnevat veel lemmikutele pakkuda saaks.

Edasi lugemiseks: