Foto: Analise Benevides / Unsplash
Suhted
16. september 2020, 12:20

4 tähtsat küsimust, mida endale esitada enne abiellumist

Abiellumine on suur samm – seda ei nimetata asjatult naisevõtuks või meheleminekuks. Inimene, kelle valid elukaaslaseks, mõjutab ühel või teisel viisil kogu sinu ülejäänud elu: vaimset tervist, meelerahu, toimetulekut keeruliste olukordadega jne. Seega on tegu valikuga, mis tuleb teha äärmiselt targalt.

Nõu jagavad kõik. Kuidas aga päriselt kasulikud soovitused välja noppida? Isegi suhteeksperdid ei oska anda nõuandeid, sest lõpuks on see ikkagi sinu valik, kellega sa abiellud. On aga mõned küsimused, mida endalt enne abieluranda sõudmist küsida.

1. Kas sa abiellud, sest ei taha lõpetada üksinda?

2. Kas sa tunned kohustust abielluda?

3. Kas sa abiellud rahalistel põhjustel või finantsilise stabiilsuse pärast?

4. Kas sa tunned, et vanus sunnib sind abielu sõlmima?

Nende küsimuste esitamine endale võib olla vägagi keeruline, rääkimata nendele vastamisest. Seda seetõttu, et ekspertide sõnul oleme me emotsionaalselt oma suhetesse investeerinud, mistõttu me ei pruugi märgata punaseid hoiatuslipukesi, mida näevad kõrvalseisjad.

Aga keegi meist ei näe tulevikku! Me kõik tahame loota parimat ja usume, et tulevikus on kõik hästi. Paljud meist usuvad, et abielu lahendab olemasolevad probleemid võluväel. Ent sageli võib rutakas paariminek need mured hoopis hullemaks muuta.

Seega tasub nendele küsimustele mõelda. Kui sa tunned pärast nende analüüsimist ikkagi, et tahad selle inimesega abielluda, siis on kõik hästi.

Eksperdid soovitavad mõelda ka järgnevatele küsimustele. Mis oleks siis, kui ma ei abielluks praegu ja/või selle inimesega? Kui ma abiellumise osas meelt muudaksin, kuidas ma seda teistele räägiksin või tuleksin toime nende reaktsioonidega?

Kuigi selliste küsimuste esitamine ei tundu just kõige romantilisem, on see parem, kui jääda kellegagi kokku sellepärast, et pead. Selle asemel, et sa seda päriselt tahad.