Foto: Toa Heftiba / Unsplash
Suhted
18. detsember 2020, 11:52

Kui tihti abielupaarid seksivad? Sinu uudishimu saab rahuldatud! (2)

Kui oled abielus, ent rahulolematu oma seksieluga, on täiesti tavapärane mõtiskleda selle üle, mis on normaalne. Eksperdid mindbodygreen.com lehel teavad abielupaaride seksuaalelust üht-teist huvitavat.

Kuid esmalt – seksuoloog Shamyra Howardsi sõnul on oluline mõista, et seksimise sagedus ei ole seksuaalse rahulolu näitaja.

Palju siis abielupaarid ikkagi keskmiselt nädalas armatsevad?

2018. aasta sotsiaaluuringus osalenud 660 abielus inimest jagasid üksikasju selle kohta, kui tihti nad eelneval aastal seksisid. Tulemused on järgnevad:

  • 25% seksis kord nädalas
  • 16% seksis kaks kuni kolm korda nädalas
  • 5% seksis neli või enam korda nädalas
  • 17% seksis kord kuus
  • 19% seksis kaks kuni kolm korda kuus
  • 10% ei olnud viimase aasta jooksul seksinud
  • 7% seksis möödunud aasta jooksul umbes üks või kaks korda

Ka teised uuringud on saanud sarnased tulemused. 2019. aastal avaldati mitmeaastane uuring, milles osales 35 000 britti. Sellest selgus, et umbes pooled tõsistes suhetes olevatest inimestest seksivad harvem kui kord nädalas.

Seksielu mõjutab ka vanus. Näiteks selgub uuringust, et üle 50aastastest seksib mõned korrad nädalas 31 protsenti. 28 protsenti armatseb mõnel korral kuus, kõigest korra kuus teeb seda 8 protsenti ja 33 protsenti vaevu seksivad.

Psühholoogi ja seksiterapeudi Lauren Fogel Mersy sõnul võivad meie seksuaalsuse kõik aspektid vananedes muutuda. „Erutus ja orgasm võivad võtta kauem aega, soov võib väheneda ja seksuaalsagedus võib kindlasti väheneda, eriti kui suhe küpseb aastate jooksul. See ei kehti muidugi kõigi puhul, kuid see on tavaline,” sõnab Fogel Mersy.

Ei ole olemas ideaalset numbrit, kui tihti abielus paarid voodirõõme jagama peaksid. Mida iga paar vajab või tahab, sõltub ikka nende enda eelistustest.

Mida teha, kui sa ei ole rahul oma seksielu sagedusega?

1. Räägi sellest

„Esimene asi, mida ma soovitan paaridele, on arutleda oma tunnete ja vajaduste üle,” sõnab Fogel Mersy. „On oluline, et selliseid asjad saaksid välja öeldud, siis ei teki valearusaamist.” Sama soovitab ka Howard, kelle sõnul tuleks teineteisega tihedalt rääkida.

2. Planeerige seksielu

„Paaridele, kel on raskusi seksuaalse intiimsusega, kuid kes tunnevad ennast teistes valdkondades mugavalt, soovitan ma seksiks aega planeerida,” sõnab Howard. „See ei muuda seksi vähem spontaanseks. Selle planeerimine on viis näitamaks oma partnerile, et soovid selle esikohale tõsta, nagu teete muude valdkondadega.”

See ei tähenda aga seda, et tuleks kindlaks määrata päev ja kellaaeg – igal teisipäeval kell kaheksa. „Ei, mitte nii. Mõnikord on seksi ajastamine see, kui ütled oma partnerile, et ole alasti, kui jõuad,” täpsustab ta.

See meetod ei pruugi kõigile sobida ja see on okei. Proovige järele ja vaadake, mis tunne on. Kui see ei toimi, on aeg proovida midagi muud.

3. Proovige intiimseid kohtinguid

„Paaridele, mille mõlemad osapooled panustavad intiimsusele, soovitan laiendada seksi mõistet, et see ei tunduks liiga piiratud ega survestatud,” sõnab Fogel Mersy. „Üks peamisi harjutusi, mida ma soovitan, on planeerida iganädalasi intiimseid kohtinguid. See erineb planeeritud seksist, sest keskendub naudingule ja ühisele meeldivalt koosveedetud ajale. Sellel pole mingit eesmärki – see on suunatud erinevatele füüsilise läheduse vormidele. Näiteks suudlemine, koos alasti lamamine, kaisutamine, ühiselt duši all käimine, massaaž või miks mitte ka seksuaalne tegevus.”

4. Kohtuge seksiterapeudi või -treeneriga

„Kvalifitseeritud seksiterapeut või -treener võib aidata teil leida parima meetodi suhtes seksuaalsuse suurendamiseks,” sõnab Howard.

See võib olla lõbusam, kui esialgu tundub. Jah, see hõlmab ka raskeid ja haavatavaid vestlusi, kuid sageli ka seksuaalseid kodutöid ja loomingulisi ideid, et seksuaalset energiat suhtesse tagasi tuua. Kolmanda osapoole kaasamine spetsialisti näol aitab teil muredest üle saada ja vabastada negatiivne energia, mis võib teie seksuaalelu mõjutada.