Foto: Andra Nõlvak
Kultuur
26. august 2020, 17:02

LUGEMISSOOVITUS | Lugu naisest, kelle kättemaks on ilus ja jõhker

Vahel on nii, et mõni raamat püüab pilgu oma kaanekujundusega ja jääb sind kummitama. Just nii juhtus Camilla Läckbergi teosega „Kuldne puur”, mis jutustab loo haljale oksale jõudnud naise maailma kokku kukkumisest ning sellest alguse saanud kättemaksuplaanist.

Psühholoogiline põnevik „Kuldne puur” (Pegasus, 2020) haarab su endasse, seda on raske käest panna ja sellele mõtlemast lakata. Isegi unetundide ajal.

Loo keskmes on väga rikas Rootsi perekond, kuhu kuuluvad Faye, tema abikaasa Jack ja nende tütar Julienne. Faye on aidanud mehel karjääri teha, on täiuslik koduperenaine, armastav ema ja abikaasa. Ent kõigest hoolimata muutub kuristik tema ja Jacki vahel üha sügavamaks ja laiemaks. Kuni lõpuks naine saab teada, et mees petab teda. Aga naise kättemaks on magus ja valus!

Samal ajal rullub lahti lugu Faye minevikust, tema tutvumisest mehega ja nende ühise tee algusest. Faye ei ole mingi pehme naine, kes laseb endale haiget teha. Ja nagu paljud naised ilmselt tegelikkuses on – ta on ohtlik!

Raamat räägib loo reetmisest, aga ka jäägitust armastusest. Vihast, ent samas pühendumisest. Valust ja jalule tõusmisest. Kuigi selles loos on äärmiselt palju ka õõvastavaid ja kõhedust tekitavaid hetki, näitab see kõigest hoolimata, et kõik, mis tundub maailma lõpp, seda siiski ei ole.

Kindlasti ei sobi raamat nõrganärvilistele, sest sisaldab kirjeldusi, mis toovad kogenumalgi lugejal kananaha ihule.