Foto: Sirli Aron
Inimesed
19. august 2020, 06:00

Argo Ader: „Enam ei kujuta ettegi, et meil ei oleks kaksikuid.” (1)

Argo Aderi ja Maarja Kerner-Aderi perre sündisid kuu aega tagasi kaksikud poisid. «Ma ainult poisse oskangi teha,» muigab viie poja uhke isa. Maarja aga unistas kaksikute emaks saamisest juba tüdrukupõlvest saati!

Argo Aderi ja Maarja Kerner-Aderi perre sündisid kuu aega tagasi kaksikud poisid. «Ma ainult poisse oskangi teha,» muigab viie poja uhke isa. Maarja aga unistas kaksikute emaks saamisest juba tüdrukupõlvest saati!

«Enam ei kujuta ettegi, et meil ei oleks kaksikuid,» lausub Argo (50) kohe alguses värske elumuutuse kohta. «Nii harjunud oleme juba!» Just eelmisel päeval möödus kuu aega päevast, kui kaksikud Trevon ja Roven ilmavalgust nägid. Esimese sünnikuu täitumist tähistati väikese peoga, kust ei puudunud tort ja vanaema toodud kringel, külla saabusid mõlemad vanaemad, Argo õde ning Maarja (32) sõbranna perega.Just õde Ave oli see, kellele Argo esimesena helistas, kui sai teada, et temast saab kaksikute isa: «See emotsioon, mis sealt tuli, oli ikka võrratu,» muheleb mees. «Ka meie emad rõõmustasid väga ja isegi Maarja isa, kes tavaliselt suuri emotsioone välja ei näita, oli õnnelik.» Tänaval kaksikute käruga liikudes astub aeg-ajalt ka võhivõõraid ligi, kes õnne soovivad. Rääkimata heade sõnade tulvast, millega Argo külvati üle spordiklubis Sparta, kus ta treenerina töötab. «Õnnitlusi tuleb siiani,» säravad värsked kaksikute vanemad.

Režiim on paigasKirjeldades oma päevi kaksikutega, räägib Argo, et «aeg läheb nii kiiresti, et vahel tundub – me ainult lapsi söödamegi.» Maarja noogutab: «Argo abistab väga palju.»Kuna kaksikutele ainult ema rinnapiimast ei jätku, valmistabki lisatoitu alati isa. «Argo tegeleb ka meie vanema poja Roniga (2) sel ajal, kui ma kaksikutele rinda annan. Et lapsel ei oleks üksiku tunnet. «Arvan, et Argol on isegi suurem koormus kui minul,» tunnustab naine kaasat.Enne laste sündi tegid Maarja ja Argo eeltööd, viisid ennast «kaksikute teemaga» kurssi. «Üks oluline asi, mida kuulsin teistelt kaksikute emmedelt, oli see, et režiim peab kindlalt paigas olema. Et lapsed teeksid kogu aeg koos samu asju. Mitte et üks magab ja teine samal ajal sööb – nõnda ei saa, sest siis oledki ise kogu aeg rakkes,» jagab Maarja kogemust. «Nii et kui üks tita ärkab, äratame ka teise üles.»Hämmastaval kombel sündisid sel kevadel lausa neljal Maarja sõbrannal kaksikud. «Täiesti uskumatu, kaksikute aasta!» imestab naine. «Me kogu aeg suhtleme ja saame kokku, tugigrupp on suur.» Argo lisab: «Kui mingi probleem on, siis info liigub kiiresti.»

Edasi lugemiseks: