Blogid
13. august 2020, 16:58

Dilaila kolumn | Kodused klipid suurele ekraanile

Mis on kõige margim lugu, mis teiega presentatsiooni tehes on juhtunud? Olen kindel, et see pole nii hull kui minu oma. Kas keegi teab midagi vabadest töökohtadest?

Eile pidin meie uutele töötajatele tutvustama uut süsteemi, mida nad kasutama hakkavad. Et nad koosolekuruumis magama ei jääks, otsustasin selle natuke põnevamaks teha ja nad üksteisega suhtlema panna. Teate ju küll, need piinlikud icebreaker’id. Valisin välja ka mõned pildid, mida nad üksteisele kirjeldama peavad, samal ajal kui teine seda kirjelduse järgi joonistab.

Mu uus läpakas aga pole kõige parem – näeb küll lahe välja, ent jookseb pidevalt kokku, kui ekraanil slaide näidata üritad. Niisiis pidin PowerPointi kinni panema ja oma fotod avama, et valitud pildid üles leida. Kahjuks ei mäletanud ma aga videosessiooni, mis selsamal hommikul mu magamistoas oli toimunud.

Mu kutt on parajasti tööreisil ja ma olin tema jaoks mõned eriti vallatud klipid filminud. Publikum ei näinud neid kassi- ja koerapiltide vahel küll täispikkuses, kuid ka esimene kaader võib päris palju öelda. Eriti kui üheks neist on lähivõttes rinnad.

Kui ma oma vennale vaheldumisi nuttes ja naerdes seda lugu rääkisin, ütles ta, et tal on midagi sarnast juhtunud. Ta ajas mingi tibiga Skype’is parajasti liini. Kolleegide ees esitluse tegemise ajal hakkasid aga äkki tibi sõnumid ekraanile hüppama. Vend arvas alguses, et kui ta ei vasta, siis sellega asjad piirduvadki.

Aga ei, tibi saatis järjest 18+ stiilis kirjeldusi, mida ta mu vennaga teha tahaks, ning kuulajad pöörasid neile ilmselgelt rohkem tähelepanu kui ta ettekandele.