Foto: Unsplash
Suhted
12. august 2020, 11:39

Õpi ennast armastama! 10 punkti, mis sind sellel teekonnal aitavad

Enesearmastamine ja enda vastu lahke olemine on oskus, mida meil kõigil pole. Ent hea uudis on see, et kui sellele teadlikult tähelepanu pöörata ja sellega tegeleda, võid hakata iseennast päriselt armastama. Sa oled imeline ega peaks selles kahtlema!

Lifehack.org on välja toonud hulgaliselt punkte, mille endale meeldetuletamine ja praktiseerimine sind sellel teekonnal aidata saavad. Siin on neist kümme.

1. Alusta iga päeva sellega, et ütled endale midagi tõeliselt positiivset.

2. Täida keha niisuguse toidu ja joogiga, mis seda tõesti toidab ja paneb õitsema.

3. Liiguta seda kaunist keha, mis sul on, ja õpi seda armastama.

4. Ära usu kõike, mida sa mõtled. Meie sees on sisemine kriitik, kes üritab meid hoida väikesena ja turvatundes. Selle varjukülg on aga see, et see takistab meid täiel rinnal elamast.

5. Ümbritse end inimestega kes sind armastavad ja julgustavad. Lase neil endale meelde tuletada, kui imeline sa oled.

6. Lõpeta võrdlemine. Siin planeedil pole kedagi teist sinusarnast, pole aus, et sa ennast kogu aeg teistega võrdled. Ainus, kellega ennast kõrvutama peaksid, oled sina ise.

7. Lõpeta toksilised suhted. Kõik. Päriselt. Inimesed, kes panevad sind tundma vähem kui imeliselt, pole väärt kohta su elus.

8. Võta iga päev aeg maha, et mõtteid rahustada. Hinga sisse ja välja, puhasta oma meel mõtetest ja lihtsalt ole.

9. Õpi ütlema ei. See ei tee sinust halba inimest, vaid hoopis targa.

10. Andesta endale. On aeg lahti lasta asjadest, mida minevikus teinud oled, sest neid ei saa enam nagunii muuta. Vaata seda kui õppimisvõimalust ja usu oma muutumisvõimesse.