Foto: Karolina Grabowska / Pexels
Ilu ja mood
11. august 2020, 14:47

5 nippi, kuidas juukseid sirgendades neid vähem kahjustada

Juuste sirgendamine kuumade metallplaatide vahel on teada-tuntud viis, kuidas kiharad sirgeks saada. Kui seda teha kõrge kuumusega ning ilma eelnevate teadmisteta, siis on paraku tihti tagajärjeks kuivad ja kahjustunud juuksed. Toome teieni portaalide Healthista ja Insideri poolt 5 lihtsat nippi, kuidas sirgendades juustele vähem kahju tekitada.
  • Ära kunagi sirgenda märgi juukseid

Märgade juuste sirgendamine kõrge kuumusega on sama, mis nende elusalt keetmine. Susisev heli, mis nii tekib, annab märku, et sirgendamine tuleks kohe lõpetada ning lasta juustel rohkem kuivada.

  • Osta kvaliteetne sirgendaja

Kui soovid terveid juukseid, siis investeeri sirgendajasse. Head sirgendajad koosnevad kvaliteetsest metallist ega tohiks juukseid kiskuda.

  • Kasuta enne sirgendamist kuumakaitsespreid

Kuumakaitsesprei loob juuksekarva ümber kaitsva kihi, mis ei lasel kuumusel neelduda. Spreid on soovituslik piserdada niisketesse juustesse ning lasta neil enne sirgendamist täielikult kuivada.

  • Kasuta madalamat kuumust

Kõrge kuumusega saavutad tulemuse kiiremini, kuid kahjustad juukseid kordades rohkem, mille tagajärjel need katkema hakkavad. Võta rahulikult aega, et sirgendada madalama kuumusega.

  • Kasuta toitvaid maske

Juuste sirgendamisest tulenevat kahju ei ole võimalik täielikult ära hoida. Järgides eelmainitud nippe ning kasutades regulaarselt sügavtoitvaid maske on siiski võimalik kahjustumist minimeerida. Lisaks tuleks juuste kaitsmiseks kasutada kvaliteetset šampooni ja palsamit.