Pilt on loole illustreeriv.Foto: Arne Trautmann/Scanpix
Lugejakiri
29. juuli 2020, 17:07

Lugejakiri | Tütar ei kuula ema sõna

„Ma ei oska tänapäeva noortega suhelda. Õige oleks öelda, et ma ei saa enda lapsega asju selgeks räägitud,“ kurdab Janne.

„Mulle ei jõua kohale, kuid 14aastane ei suuda oma riideid jälgida ja vastavalt olukorrale tegutseda. Ilmekas näide, kuidas laps tuli laagrist koju ja heitis riided nurka. Järgmisel päeval tõmbas ta samas märjad ürbid selga ja läks laagrisse. Kuidas ei taibanud ta neid kuivama panna? Järgmisel päeval uusi ja kuivi võtta?! Kusjuures – tegu on tütarlapsega! Ma olen talle lasteaiast saadik rääkinud, et lihtsam on asjad kohe korda teha. Aga mu jutt pole vist talle kohale jõudnud,“ kirjeldab Janne.

Ema sõnul saab ta aru, et tütrel puberteet, aga tema korralagedust ja märgade riiete vedelema jätmist see ei vabandavat.

„Kuidas saab üks neiu nii laisk ja hoolimatu olla?! Ma tõesti ei mõista teda ega ta käitumist. Ei ole ju enam tita, aga käitub vastavalt. Mind kuulda kah ei taha võtta. Võtsin selle teema üles, aga tema vehkis käega ja läks ikka märgade riietega välja. Ka õhtul temalt pärides sain emotsionaalse vastuse: „Mis siis on?“. Tema arvates oli kõik korras. Kas ma olen ainus vanem, keda enda lapse juures taolised asjad häirivad? Äkki keegi oskab nõu anda, kuidas taolises olukorras pubekale mõistus pähe panna?“