Foto: Unsplash
Suhted
28. juuli 2020, 13:26

LEIVAD ÜHTE KAPPI? 9 märki, et sa oled kooseluks valmis

Tee otsus kellegagi kokku kolida vaid siis, kui oled selles sajaprotsendiliselt kindel. Mõtle hästi järele – kas sa vajad lihtsalt korterikaaslast, sest koos on odavam elada, või olete koos olnud juba aastaid ja see tundub õige sammuna. Yourtango.com on välja toonud mõned punktid, millele tasub mõelda seda tähtsat otsust langetades. 

On hulgaliselt põhjuseid, miks ühiselt järgmise sammu astumine on mõistlik, kuid ainult mõned neist on olulised. Tähtis on aru saada, kas teed seda südame sunnil või finantsilistel põhjustel.

Mis on need põhjused, mille puhul tuleks kokku kolida?

1. Sind ei häiri, et su privaatsus väheneb

Kui sa tunned ennast mugavalt suhtes, kus olete näinud teineteist ka kõige haavatavamates olukordades (ja pole selle pärast piinlikkust tundnud), olete valmis olema koos ööpäev läbi.

Privaatsuse piirid loksuvad paika koos elades, kuid ole valmis selleks, et igaüks vajab veidi privaatsust. Isegi kooselus.

2. Te ei väsi üksteisega koosolemisest.

Kui varem olete suhtes olles teineteist näinud korra või kaks nädalas, sest teie töögraafikud ei haaku, pole ilmselt mõistlik veel kokku kolida. Võimalus vähesel vabal ajal maksimaalselt koos olla võib kõlada ahvatlevalt paaridele, kes on tööga väga hõivatud, kuid see on suhtele suur oht.

Teisest küljest, kui te olete juba niikuinii ööd ja päevad koos ning ööbite rohkem partneri juures kui kodus, siis elategi juba põhimõtteliselt koos ning maksta kahe korteri asemel ühe eest tundub igati mõistlikum.

3. Teil on elu ka väljaspool suhet

See ei tähenda, et te peaks kallimaga vähem aega koos veetma, vaid seda, et teil on selleks võimalus ja seejuures ei lähe te ärevusest hulluks. Te usaldate teineteist ja käite väljas ka koos sõprade ja sõbrannadega.

Kooselu jooksul tuleb ikka ette vaidlusi ja on hea, kui saate vahepeal sõpradega aega veeta ja lõõgastuda.

4. Te tunnete end mugavalt üksteise pere ja sõpradega

Kui üks teist pole oma perekonnast võõrdunud, oleksite pidanud juba üksteise sugulastega kohtuma. See teeks vanematele ilmselt haiget, kui nende laps elab koos kellegagi, keda nad isegi näinud pole. See võib endaga kaasa tuua ebamugavaid vestlusi ja hetki, nii et tutvuge perekondadega enne kokkukolimist.

Ideaalne oleks, kui olete teineteise sõpradega samuti sõbrunenud. Teist ei pea saama ilmtingimata kõigi nende südamesõber, ent oleks tore teada inimesi, kes ilmselt ka teie ühises kodus aega veetma hakkavad.

5. Olete kursis teineteise veidrustega

Mida paremini teineteist tunnete, seda parem – nii ootab teid kokku kolides ees vähem üllatusi.

Kas su kaaslane norskab valjult? Kas ta mälub häälekalt? Kas ta on suur jalkafänn ning veedab nii mõnedki õhtud nädalas diivanil õlut juures ja jalgpallile jäägitult pühendudes? Kui see kõik sulle sobib, on super!

Kui sind midagi aga häirib, pane need asjad kirja ja katsu leida neile lahendus enne, kui kokku kolite.

6. Te argumenteerite tervislikult

Suhetes on oluline oskus tervislikult argumenteerida. Kui olete juba aasta või kaks koos olnud, olete ilmselt juba tülitsenud ja teie argumenteerimistehnika on teisele poolele teada.

Kui teie vaidlused lõppevad sellega, et te teineteisega mitu päeva ei räägi ja olustik on pingeline, pole ilmselt tark mõte järgmist sammu astuda. Veenduge enne, et oskate keerulisi arutelusid rahulikult läbi viia ja probleeme lahendada.

7. Teil on sarnased tulevikuplaanid

Kas olete juba koos oma tulevikku arutanud? See on oluline, et aru saada, kas astuda üheskoos järgmine samm. Kui ühel teist on stabiilne töökoht, millest soovite kinni hoida, samal ajal kui teine plaanib mõneks ajaks teise riiki kolida, tuleb teil seda arutada. Kui suudate koos oma tulevikku planeerida ja teineteisega kohandada, olete enam kui valmis kokku kolima.

See vestlus võib tunduda ebamugav, kuid pärast seda tunnete end palju kindlamalt.

8. Teil on palju ühiseid huve

Kui hakkate koos elama, on lihtsam, kui teil on samad harjumused ja huvid. Leppige kokku, kuidas kodus korda hoiate, või tehke selle jaoks lahedad reeglid.

Lisaks võiks teil olla paar ühist tegevust, mis mõlemale meeldivad – näiteks filmide vaatamine, videomängude mängimine või matkamine. See tagab, et teil on ühist kvaliteetaega ka koos elades.

9. Te täiendate teineteist

Teisisõnu, korvate teineteise puudused.

Kui teie kaaslane vihkab näiteks nõudepesemist, tehke kokkulepe, et samal ajal, kui teie taldrikuid pesete, paneb tema pesu pesema. Kui ühele teist valmistab raskusi sundida end trenni minema, motiveerige teineteist. Need on väikesed asjad, aga annavad palju juurde.