MITU NIME: Suurema osa oma elust on Stig kandnud nime Raul, sest sündides sai ta omale nimeks Raul-Stig. «Alguses olin kogu aeg Raul, sest Stig tundus nii võõras. Kui koolis teine nimi vahel välja tuli, siis oli mul piinlik. Aga kui hakkasime bändi tegema, ütles Tomi Rahula, et tema kutsub mind Stigiks. Mõned sõbrad ütlevad siiani Raul.»Foto: Hannes Dreimanis
Inimesed
22. juuli 2020, 04:30

Stig Rästa: „Mu naisel on ALATI õigus!“ (1)

Mereäärses Salmistu külas, kus sel suvel saab kontserte nautida, möödusid Stig Rästa ja temast kolm aastat vanema venna Silveri lapsepõlvesuved.

Mereäärses Salmistu külas, kus sel suvel saab kontserte nautida, möödusid Stig Rästa ja temast kolm aastat vanema venna Silveri lapsepõlvesuved.

Seesama mändide alune suvilaõu, kus nüüd rahvahulgad staare kuulavad, kuulus kunagi Stigi (40) vanavanematele. Neist suvedest mäletab muusik saunapööningul magamisi, lainemüha kõrvus; vanaema, kel alati põll ees, tema kotlette ja pannkooke; ning vanaisa, kes, prillid ninal, ajalehte luges. Salmistu rannas käib Stig perega siiani puhkamas, lume- ja vihmapilveke kaasas, sest tütarde nimed on Lumi (3) ja Sadu (1).

Tants, pulmad ja saksofonOma abikaasa Karinaga tutvus Stig telesaates «Tantsud tähtedega». Just äsja tähistasid nad oma kolmandat pulma-aastapäeva ning Stig ei pea üldse pikalt mõtlema, kui ütleb, mida ta oma naises kõige rohkem imetleb: «Tal on alati õigus! Ma isegi ei mäleta sellist korda, kui tal ei oleks õigus olnud ... Karina teab maailmast ja elust palju rohkem kui mina. Mulle meeldib ka tema korrektsus ja puhtusearmastus. Aga kõige rohkem imetlen ikkagi seda, et tal on alati õigus ... Kõiges.»Karina enam professionaalsel tasemel tantsuga ei tegele, on ennast hoopis meigikunstis täiendanud ning teeb nüüd sel alal tööd. Vahel, kui sõbrad-tuttavad paluvad pulmavalssi õpetada, siis läheb ka Stig assistendina appi: «Istun seal siis lihtsalt ja olen vait, tõstan käed, kui vaja. Tänagi nägin poes ühte naist, kellele me eelmisel aastal koos pulmatantsu õpetasime.»Nende endi pulmas kolm aastat tagasi kõlas pruutpaari avavalsiks George Michaeli lugu «Careless whisper», sest just see pala mängis ka tol korral, kui Stig tegi Karinale abieluettepaneku. Tants algas Stigi saksofonimänguga, «siis panin pilli ära ja saksofonil jätkas mu onu.»

Edasi lugemiseks: