PolitseikoeradFoto: Lõuna prefektuur
Krimi
18. juuli 2020, 12:37

TUBLI TÖÖ: politseikoer Rikky leidis Tartumaal metsa kadunud vanaproua

Tartumaal metsa kadunud vanadaami leidis kiirelt üles noor politseikoer Rikky, kes näitas, et just neljajalgne kolleeg võib teatud oludes olla politseile kõige parem abimees. 

Reede õhtul sai politsei teate, et Tartumaal Kaagvere külas läks metsa jalutama ja jäi kadunuks eakas mäluprobleemidega proua, kirjutas Lõuna prefektuur sotsiaalmeedias. Muret süvendas seegi, et sama naist otsiti ka mõni aasta tagasi. Toona vältas otsing poole ööni, kuni lennusalk lõpuks naise metsast leidis.

Sedapuhku reageerisid sündmusele esmajärjekorras koerajuhid oma teenistuskoertega.

"Selles patrullvahetuses olid koos kaheaastane teenistuskoer Rikky, kuuekuune kutsikas Romi ja äsja politseiperre saabunud kahekuune kutsikas Karma. Koerad patrullivad üheskoos, et pisemad saaksid suuremaltelt eeskuju võtta ning üheskoos politseitöö väljakutsetega kohaneda," kirjutas prefektuur.

Politseikoer Rikky ei lasknud oma võimetes kahelda ning leidis abivajava proua metsast vähem kui tunniga üles.

"Olgugi, et proua kadumisest oli oma seitse tundi möödas, ei olnud ses metsasihis õnneks kõrvalised sel ajavahemikul liikumas ega naist otsimas käinud. Nii sai koer kõhklematult otsida ja liikuda mööda otsitava proua jälgi, kuni ta ka leidis. Kusjuures, ka Rikkyle oli see esimene kadunud inimese otsing."

Politsei rõhutas, et kui sinu lähedane on maastikul eksinud, anna sest kindlasti aegsasti teada numbril 112 ning kuula politseilt saadud juhiseid: "Võimalik, et maastik on täpselt selline, kuhu on kõige mõistlikum esmajärjekorras just koer otsima saata. Koera töö on aga seda tõhusam, mida vähem on sel maastikul kõiksugu kõrvaliste otsijate ja teiste jälgi."