Foto: Andra Nõlvak
Kultuur
10. juuli 2020, 13:48

LUGEMISSOOVITUS | Suveõhtutesse sobiv põnevik, mis sisustab valgeid öid

Riley Sageri „Minu viimane vale“ räägib loo ühest saladuslikust kadumisest. Emma oli kolmteist, kui ta esimest korda Ööbikulaagrisse läks. Ta oli viimane kes sinna jõudis, ja seetõttu sattus ühte tuppa endast vanemate tüdrukutega. Tema toa tüdrukud läksid ühel ööl aga kaduma ja neid ei leitudki kunagi. 15 aastat hiljem on Emma laagris tagasi ja juhtuma hakkab kõhedust tekitavaid asju.

"Minu viimane vale" (Rahva Raamat, 2020) tegevus hargneb suvelaagris ja see sobib ideaalselt suveõhtuteks lugemiseks. Kes pelgab, et ehk jääb kõhe tunne hinge, võib raamatu ette võtta ka päevasel ajal, ent käest panna on seda märksa keerulisem. See haarab endasse esimesest leheküljest.

Põnevate süžeekäikudega teos, mis pakub palju kaasamõtlemist, on tõesti lummav. Kuigi korraks tekib aimdus, kuidas võiks kogu lugu laheneda, tegelikkuses õiget mõtet pähe ei tule. Samuti on tegemist äärmiselt mõnusa tempoga kulgeva raamatuga. Lehekülg lehekülje järel neelab see su endasse.

Ja siis hakkad sa mõtlema, kui paljud asjad elus on tegelikult nii, nagu nad paistavad? Inimesed need, kellena nad end esitlevad? Millal me lõpuni kedagi uskuda ja usaldada saame? Kas üldse saame?

Nagu on öelnud Wall Street Journal – lõpp üllatab õudusfilmilikult ootamatu pöördega.