Blogija Mallukas ehk Mariann Treimann.Foto: Stanislav Moškov
Ilu ja mood
8. juuli 2020, 14:59

Mallukas julgustab naisi: ärge materdage ennast, et teil on rasvkudet. Otsige parem mees, kes teid lummavaks kiidab

Blogija Mallukas ehk Mariann Treimann on alati olnud julgete väljaütlemistega ja aus. Seekord on ta sõna võtnud aga teemal, mis iga naise jaoks veidi ebamugav – keha. Ta tunnistab vägagi avalikult, et teatud nurkade alt ja teatud riietuses võib ta rase välja näha ja ilmselt näebki. Ja seda, kas ta on rase, on temalt ka küsitud. Kuigi see teda ei morjenda, ajab teda närvi tõsiasi, et leidub inimesi, kes arvavad, et neil on õigust või põhjust teise inimese keha kommenteerida või hinnata.

„Ja sellised hindajad tulevadki justnimelt sellest, et üldstandard on konkreetselt bikiini fitness XXS keha, kus väiksemgi volt = ülim julgus universumis eksisteerida,“ kirjutab ta oma blogis.

„Ma siiani olen nagu arvanud, et muud sorti kehaga võib ka inimene elada ja olla ja rõõmu tunda. Ma tean, et ma ei ole lameda kõhuga XXS suuruses naine. Ma oman peeglit ja kaalu ja kõike muud. Aga ma leian IKKA, et ma olen jumala okei kehaga jumala kabe naisterahvas. Ja iga kord, kui ma seda öelda julgen, saan ma puid alla, et vahi lehma, tehku parem trenni, selle asemel, et oma ülekaalu üles haipida. Või et vaadaku oma rasedakõhtu, vastik vaadata, tehku midagi,“ kirjutab ta.

„Esiteks, ma TEEN midagi. Teiseks: mitte kunagi ei tohiks teise inimese keha kellelegi teisele nii korda minna, et seda kommenteerida. Ma ei julgeks naisterahva käest küsida, et kas ta on rase ka juhul, kui imik mulle vagiinast otsa vahiks. Konkreetselt ignoreeriksin ja teeks muud juttu, kuni inimene ise mainiks, et kle ma sünnitan, viitsid, aita, haha.

Mulle tundub kuidagi nii loogiline see, et kui mulle midagi oma keha juures VÄGA närvidele käib, siis ma muudan seda. Ja kui ma ei taha seda muuta, siis järelikult ma olen sellega okei. Mina, muuseas, olen oma kehaga väga okei. Ainukene põhjus, miks ma tahtsin paar kilokest alla saada, oli see, et ma olen 30 ja iga aastaga on seda aina raskem teha. Kena oleks ju mingi trenniharjumus sisse saada endale, et 50aastasena mitte mööda ilma ringi lödiseda. Mitte selle pärast, et ma looks endale illusiooni, et kogu maailm mind 24/7 vahib ja ma kodus looteasendis nutma peaks. Selliseid taktituid kommenteerijaid leiab alati, igaühele. Mitte ainult influencer'itele. Aga minu meelest on täiesti normaalne selline jutt lihtsalt ära unustada ja edasi elada, sest halloo, see on SINU keha, mitte mingite lambijorsside oma.

Kõik need tänapäevased drepressioonid ja toitumishäired jne, need on väga tõsised asjad ja ma saan vaid tänulik olla, et ma nendega maadelnud ei ole, aga teate, miks ma ei ole? Sest ma olen faking normaalne inimene, kes teab oma väärtust ega pane seda ühele pulgale enda välimusega. Thats it. Ma tahan, et te kõik vaataksite ennast peeglisse ja mõtleksite, et jumala eest, mul on jumala NORMAALNE naise keha. Laske sellel vaesel kehal ka olla, ta ka ainult inimene,“ kirjutab ta.

Oma pesus pilti jagades kirjutab blogija, et tema abikaasa Kardo ütleb talle, et ta näeb lummav välja. „Otsige parem endale selline mees, kes teile nii ütleb, mitte ärge materdage ennast, et teil rasvkudet on. Muuseas, ma enne ei arvanud oma kannist eriti suurt midagi erilist, aga Kardo kiidab seda hommikust õhtuni nii palju, et ma nüüd arvan juba ise ka, et mul on HAIGELT ilus pepu, kuigi ta tegelikult ilmselt on selline tavaline persenärakas. Ma siiski pilti panema ei hakanud, see nägi liiga paljastav välja, hehe.“