Foto: Paige Cody / Unsplash
Suhted
9. juuli 2020, 15:23

5 asja, millest tuleb kaugele hoida, et olla produktiivne

Halvad harjumused saavad millegipärast kiiremini omaks kui head, mõjutades meie produktiivsust. Milliste asjade tegemist tuleks vältida, et olla produktiivsem?

Me ajame tihti sassi „kiire“ ja „produktiivse“. Jah, saab olla mõlemat, kuid kiirus ei tähenda alati tingimata produktiivsust. Kui sa oled teadlik asjadest, mida mitte teha, keskendud automaatselt rohkem sellele, mida tuleb teha. Careergirldaily.com on kirja pannud 5 asja, mida produktiivsuse huvides tuleks mitte teha.

1. Pikad töötunnid

Pikk tööaeg ei tähenda, et saaksid rohkem tehtud. Pead veenduma, et tegutsed tööajal efektiivselt. Inimene suudab tõhusalt töötada vaid teatud aja, nii et 16tunnine tööpäev ei tähenda, et saaksid rohkem tehtud kui 8 tunniga. Seega, keskendu oma tööle päris tööajal ja kasuta siis aega efektiivselt.

2. Liiga tihti nõusse jäämine

See on ilmselt kõige keerulisem asi. Teistele „jah“ ütlemine on üks peamisi asju, mis tapab produktiivsuse. Alati on parem teha mõned asjad väga hästi, selmet võtta vastu hunnikut ülesandeid, mis sul lõpuks üle pea käivad. Kui võtad endale vähem ülesandeid, saad oma kohustustele sajaprotsendiliselt keskenduda.

3. Perfektsionist olemine

Üksikasjadele keskendumine kulutab sinu väärtuslikku aega. Selle asemel et töö käigus väikestele asjadele keskenduda, jäta need lõppu. Kui päeva lõpus aega üle jääb, mine nende juurde tagasi.

4. Pauside mittevõtmine

See on üks neist halbadest harjumustest, mis mõjutab sinu tootlikkust. Inimene suudab keskenduda ainult teatud aja, misjärel muutub ta vähem produktiivseks. Seega võta pause, jäta töö kõrvale, mine jalutama või sööma.

5. Kõige ise tegemine

Kui sul on abi vaja, siis küsi. Enamikul meist on sellega probleeme – me lihtsalt ei oska abi paluda. Aga see ei ole nõrkus, vastupidi!