Foto: Daria Shevtsova / Pexels
Suhted
8. juuli 2020, 15:46

SOOVID SAADA EDUKAKS? Need 5 soovitust aitavad sellele kaasa

Oled sa mõelnud, mis on see valem, mis teeb ühest naisest eduka naise? Ta on enesekindel, teab, mida tal pakkuda on ja on valmis riskima. Ta tunneb oma nõrkusid, kuid ka seda, kuidas nendest hoolimata oma eesmärgid saavutada.

Mis on aga saladus, mis teeb ühed teistest edukamaks? Siin on 5 näpunäidet, mis karjääriteel kasuks tulevad:

1. Sea selged eesmärgid

Millised on sinu pikaajalised ja millised lühiajalised eesmärgid? Koosta plaan, kuidas neid eesmärke saavutada. Elu ilma unistusteta on nagu ilma kaardida teise riigi otsa kõndimine. Kui sul on kaart, on teelt eksimine vähem tõenäoline. Otsusta, kus sa tahad olla viie, 10 ja 15 aasta pärast.

2. Usu endasse

Veendu, et usud endasse. Tähtis on, et oleksid keskendunud. Muidugi on teel palju takistusi ja konarusi, ent ära lase neist ennast häirida. Visioon ja kirg on väga selged – kui usud millessegi, siis teevad seda ka teised inimesed. Jää endale kindlaks ja ära lase kellelgi teisel end teelt eksitada ega takistada eesmärke saavutamast. Sa oled hämmastav ja saavutad selle, millest unistad!

3. Austa teisipäev

Ole lahku ja helde, et inimesed oleksid seda ka sinuga. Harjuta ennast ütlema „palun“ ja „tänan“.

4. Ole pühendunud ja organiseeritud

Püsivus pühenduda on kõigest tähtsam. Kuigi puhkamine ja lõõgastumine on tähtsad, hoia oma prioriteedid esikohal. Tööelus on oluline hoida asjad korras ja organiseeritud. Üks lihtsamaid viise selleks on igal esmaspäeval nädala ülesannete kirja panemine päevade kaupa.

5. Ütle „ei“

Tea kuidas öelda „ei“. Me kõik oskame asjadega nõusse jääda, aga ma ei oska keelduda. Me ei pea tegema asju mida me teha ei taha. Seega on oskus „ei“ öelda oluline.