Foto: Eesti Lastekirjanduse Keskuse
Kultuur
7. juuli 2020, 11:48

Lastekirjanduse keskuses avati Eesti illustraatorite ühisnäitus

Eesti Lastekirjanduse Keskuses on 7. juulist 2020 avatud eesti raamatukunstnike „Kesksuvine kevadnäitus“, kus näeb mitme tuntud illustraatori töid. Näitust on võimalik külastada 10. juulini ja siis uuesti 27. juulist 28. augustini.

Andekate eesti illustraatorite aastanäitus lastekirjanduse keskuses on kujunenud toredaks traditsiooniks. Kunstnikud saavad keskuses kokku juba seitsmendat korda ning tavapäraselt kuulutab nende ühine näitus kevade algust. Sel aastal lükkus avamine pandeemia tõttu mõne kuu võrra edasi ning huvilistel on võimalik kohalikku illustratsioonikunsti nautida hoopiski kesksuvel.

Kunstnikud eksponeerivad nii illustratsioone raamatutest, mis on juba poelettidel saadaval, kui ka neist, mis veel trükki pole jõudnud. Juba kogenud illustraatorite loomingu kõrval näeb ka nooremate illustraatorite töid. Teiste hulgas astuvad näitusel üles Anne Linnamägi, Ulla Saar, Regina Lukk-Toompere, Kristi Kangilaski, Kertu Sillaste, Viive Noor, Piret Mildeberg, Ülle Meister, Kadri Ilves, Gerda Märtens, Tuulike Kivestu ja Anne Pikkov.

Näitus on Eesti Lastekirjanduse Keskuses avatud tööpäevadel kell 10–17.