Foto: Unsplash
Suhted
4. november 2020, 13:50

KUIDAS VEENDUDA, ET SUHE JÄÄB KESTMA? Otsi kallimas neid kolme omadust!

Kuidas olla kindel, milliseid omadusi tuleb romantilises suhtes otsida? Suhtetreener Jordan Gray meelest peavad partnerid olema seotud kolmel viisil: füüsiliselt, emotsionaalselt ja intellektuaalselt. 

Leidke keegi, kellel on kõik need kolm omadust, ja võite tunda üllatuslikku tõmmet kellegi suhtes, kes algul ei tundu üldse teie tüüpi inimene, kirjutab suhtetreener Jordan Gray veebiajakirjas Your Tango. Kui aga kallimal on vaid üks või kaks neist omadustest, siis tunnete igavesti, et teie suhtes on midagi puudu.

  • Partner peab olema sinu jaoks seksuaalselt atraktiivne 

Üks peamisi (ja paljude inimeste jaoks ainuke) tegur, mis eristab romantilist suhet kõigist teistest suhetest, on see, et te seksite teineteisega. Kui partner ei ole sinu jaoks köitev, ei tule suhtest midagi välja. 

Kuidas aru saada, et see puudub: seksuaalse atraktiivsuse puudumise korral tundub partner rohkem sõbrana. 

Kuidas olla kindel, et see on olemas: naudid temaga suudlemist, kaisutamist ja seksimist. Leiad, et tema füüsilised omadused on ahvatlevad. 

  • Te peate sobima ka sõpradena

"Ta on mu parim sõber" on väga levinud fraas, mida partnerid teineteise kohta ütlevad. See ei tähenda, et on vajalik kirjeldada kallimat kui parimat sõpra, kuid on oluline tunda ennast turvaliselt ning mugavalt, veetes temaga koos palju aega. 

Oled enesekindel talle oma saladustest rääkides? Kas olete teineteise vastu lahked? Kas te ajate teineteist naerma? Siis olete tõenäoliselt ühinenud sõprustasandil. 

Kuidas aru saada, et see puudub: kui teil ei ole sõpradena klappi, meeldib sulle temaga magada ja nautida juhuslikke vestlusi, kuid sul pole soovi veeta aastast aastasse pühapäevast pärastlõunat koos temaga. Tema selts muutub väsitavaks. 

Kuidas olla kindel, et see on olemas: naudite teineteise seltskonda, lõbutsete koos ja veedaksite meelsasti nädalavahetuse lihtsalt kahekesi ringi hulkudes.

  • Teie intellektuaalne tase peab olema võrdne

Tihtipeale ei pöörata sellele omadusele tähelepanu, kuid see on väga oluline. Kui tunned, et partneri intellektuaalne tase ei ole sinu omaga võrdne, on suhtel keeruline edukalt areneda. 

On lõpmatu hulk võimalusi, kuidas inimese intelligentsus võib väljenduda. Tähtis on ainult see, et partner oleks nutikas viisil, mis on oluline just sulle.

Võimalik, et ta on lihtsalt tark kõige klassikalisemas tähenduses. Võib-olla on tema kommunikatsioonioskus hästi arenenud. Või siis on ta osav hoopis liikumises, loometöös või käelises tegevuses.

Kui tunned, et partner ei ole sinuga võrdsel tasemel, siis tõenäoliselt teie suhe kannatab. Kui aga partner esitab sulle väljakutseid, sinu silmaring avardub ning tema mõtted ja arvamused tõukavad sind muutustele ja endast parema versiooni arendamisele, tuleb seda suhet kindlasti hoida. 

Kuidas aru saada, et see puudub: sa tüdined partneriga rääkimast või tunned, et vestlustel puudub mõte. Võimalik, et sa isegi kaotad austuse kallima vastu, sest ei tunne temaga rääkides võrdsust. 

Kuidas olla kindel, et see on olemas: sa ootad suure huviga teievahelisi vestlusi. Tema ainulaadne intelligentsus hämmastab sind. Sa hindad iga temaga veedetud sekundit.

Kas suhe võib püsida, kui partneril ei ole kõiki kolme omadust? 

Loomulikult! Jordan Gray rõhutab, et kõike ei saa võtta must-valgelt: iga suhe võib püsida, see oleneb vaid partnerite soovist ja tahtejõust.