Foto: Unsplash
Ilu ja mood
14. juuli 2020, 13:16

7 populaarset bikiinitüüpi: milline neist just sulle sobiks?

Bikiinide tee populaarsuseni polnud lihtne, ent nüüdseks on need saanud rannakultuuri lahutamatuks osaks. Milline neist seitsmest levinud bikiinitüübist sobiks just sulle?

Esimesed teated bikiinide eelkäijatest pärinevad juba 4. sajandist eKr Vana-Roomast, sedastab Reader's Digest. Neid kasutasid naised aga spordiriietena. Bikiinilaadseid päevituskostüüme hakkasid naised kandma 1930. aastatel. Esimeste bikiinide loojateks peetakse kahte Prantsuse disainerit: Louis Reard ja Jacques Heim. Viimane lõi paljastava ujumiskostüümi, mille ta nimetas oma suuruse tõttu aatomiks. Siis lõi Reard aga oma ujumiskostüümi, mida kutsutakse tänini bikiinideks. Nime “bikini” pani ta oma päevitusriietele, inspireerituna Bikini atollist, kus USA tegi tuumakatsetusi. 

Kuid Reardi loodud bikiinid hakkasid maailmas skandaali tekitama. Kuna tegemist oli esimese riietusega, mis oli paljastav, siis oli see paljudele vastuvõetamatu. Riikides nagu Itaalia, Austraalia ja Hispaania olid bikiinid üldse keelatud. Vatikanis peeti bikiinide kandmist suureks patuks. 

Vaatamata tagasilöökidele hakkas uus kostüüm siiski kuulsust ja populaarsust koguma. 1960. aastatel saabus bikiinide tipphetk, kui kogu USA jooksis tormi uuele ujumisriietusele. Sellest ajast alates hakati disainima uusi bikiinitüüpe, millest paljud on tänini naiste seas väga populaarsed.

Portaalid LooksGud ja Vikipeedia on tutvustanud eri tüüpi bikiine, millest toome teieni Naistelehe valiku.

  • Bandeaukini

Sellist tüüpi bikiinide rinnahoidjal ei ole ümber kaela või üle selja ulatavaid toetavaid paelu. See stiil sobib hästi naistele, kellel on liivakella kehakuju. Kindlasti ei ole see hea valik neile, kellel on suur büst. 

Bandeaukini Foto: H&M.com
  • Stringini

Stringini'd on paljastavamad kui klassikalised bikiinid. Seda ujumisriietust iseloomustavad hästi peenikesed paelad, mis rinnahoidjal üle selja ulatuvad. Stringid sobivad hästi neile, kellel on liivakella kehakuju ning kes ei pelga oma kumerusi teistele näidata.

Stringini Foto: Skinzwear.com
  • Multi-string bikini

Sellistel bikiinidel on palju paelu, nii rinnahoidjal kui pükstel. Rinnahoidjal võivad paelad moodustada ka erinevaid kujundeid. Sobib hästi naistele, kes soovivad oma õlgu rõhutada.

Multi- string bikini Foto: Julbie.com
  • Tankini

Seda tüüpi päevitusriietust iseloomustab klassikalise bikiinirinnahoidja asemel nn tank-top, mis rindu ja kõhtu varjab. Tankini võib meenutada ujumistrikood, kuid on siiski kahes tükis. Pluus võib ulatuda nii nabani kui ka üle kogu kõhu. 

Tankini Foto: H&M.com
  • Sling bikini

See päevitusriietus on võrreldes tüüpiliste kaheosaliste bikiinidega hoopis üheosaline. Üla- ja alaosa on naba kohal omavahel ühendatud. Katvuse poolest on sling bikini'd pigem paljastavamad. Sobivad hästi treenitud kehaga naistele. 

Slingini Foto: Sassyassyclubwear.com
  • Skirtini

Sellel päevitusriietusel on ülaosa nagu klassikalistel bikiinidel. Alumisel osal on püksikute külge õmmeldud miniseelik. Seetõttu on alakeha rohkem kaetud. Skirtini'd sobivad hästi pigem kõhnema kehaehitusega naistele.

Skirtini Foto: Macys.com
  • High-waisted bikini

Need bikiinid on kõrge pihaga ning sobivad suurepäraselt naistele, kes ei soovi oma keha nii palju paljastada. Seda iseloomustabki nabani ulatuv alaosa. 

High- waisted bikini Foto: H&M.com