Puuk.Foto: UrmasTartes
Lugejakiri
3. juuli 2020, 10:54

Lugejakiri | Tahad või ei, aga puugist lahti ei saa!

„Käisime koeraga jaanipäeval ja tõrjet tal peal ei olnud. Öösel koju minnes sain ta koonult ühe puugi kätte. Üks puuk passis silma juurest. Kiskusin ja tirisin – arvasin, et õnnestus ka see tabada, aga eksisin,“ kirjutab Matu.

Hommikul märkas mees, et üks puuk on asunud end imema koera silmalau sisse. „Üritasin puuki sealt eemaldada ja tõmmata, aga koer ei püsi ju paigal. Liigutab silma, pead, keha. Pool tundi jamasin, kuni koeral kah kõrini sai. Hakkas juba hoiatama ja urisema, et ta rahule jätaksin. Eks oli hell kohta ka,“ jättis Matu koera ja puugi selleks päevaks rahule.

Järgmisel päeval üritas ta laenatud suukorviga protseduuri lõpetada. „Alguses oli kõik ilus ja rahulik. Aga hoia koeral pead ja silma kinni, et saaks siis veel puuki kah tõmmata. Võimatu! Isegi sõbranna abistav käsi ei aidanud, sest pead võid ju hoida, aga silma sa paigal ei hoia. Tahad või ei, aga puugist lahti ei saa! Nii jäigi see puuk meist ootama hetke, mil koer suureks paisunud puugi ära kraapis,“ selgitab Matu. „Kui ma sellele verest paisunud puugile mõtlen, siis ega pole see puugi eemaldamine sugugi lihtne. Pigem tasub ikka ennetada.“