Toidukorv.Foto: Arno Saar
Lugejakiri
1. juuli 2020, 10:21

Lugejakiri | Soodne või mitte? Noored eksivad poes nii lihtsa asjaga

„Olen poes mitmel korral märganud, kuidas mu kõrval noored haaravad hinnaliselt justkui soodsama pakkumise, kuid tegelikult ostavad kallima. Asi selles, et noored ei oska või ei süvene hinnapoliitikasse. Kilohinnast ei ole nad midagi kuulnud, vaid vaatavad ainult suurelt esile toodud hinda,“ kirjutab Laura.

„Mul on õde samasugune. Ta on minust kümme aastat noorem ja temaga poes käies meenutan talle pidevalt, et odavam pole enamasti see, mille hind suurelt ja soodsalt esile toodud on. Aga ta läheb ikka alt,“ kirjeldab ta.

Laura viimane intsident oli ühes suures toidupoes, kus ta hakkliha ostma asus.

„Uurisin hindu ja võrdlesin kahe erineva firma tooteid. Ühe hind oli soodsam, aga kilohinda vaadates selgus tõde, et tegelikult oli tegu kallima tootega. Teine firma pakkus soodsama kilohinnaga ka suuremat kogust hakkliha. Loomulikult haarasin selle firma oma, kes pakkus rohkem ja kokkuvõttes tahtis vähem raha. Tulid minu kõrvale noored, kus mees hõikus kohe, et tuleb soodsam hakkliha pitsa jaoks võtta. Aga tegelikult haarasid nad kaasa kallima toote. Ei hõikunud ega asunud selgitama midagi. Kodus mõtlesin, et vahepeal oli hullult teemaks see kokkuhoid ja aegunud toodete söömine, mida varuti mitmesse külmikusse, aga tegelikult peaks inimestele ehk õpetama esiti kõige lihtsamaid asju. Näiteks hinda vaatama ja võrdlema. Võibolla vajaks see selgitust juba varakult ja näiteks koolis. Aga kuidagi nadi on taolisi hetki kogeda ja mõelda, et kas nii lihtsa asjaga panevad meie haritud noored tõesti nii mööda,“ avaldab Laura arvamust.