Ahistamine.Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
30. juuni 2020, 10:26

Lugejakiri | Naabrimees ahistab rõdul

25aastane noor naine kurdab, et rõdul olles ahistab teda 10–15 aastat vanem naabrimees.

"Kui kastan taimi või panen pesu kuivama, siis päris sageli juhtub tema samal ajal rõdule astuma. Olen seal majas elanud nüüd sügisest saati. Esiti tervitasime viisakalt ja ajasime paar sõna juttu, aga jutud läksid järjest nilbemaks. Ta hakkas ka kätt minu käe peale panema. Sellest päästis mind võimalus kõrvale astuda," kirjeldab Eelika.

Naine on naabrimehele ka otse öelnud, et ei soovi temaga suhelda ega mingit tegemist teha.

"Tal endal on naine kodus nagunii olemas. Aga ega ta mind ei kuula. Isegi kõige ekstreemsematel aegadel – ta ujub kusagilt rõdule ja hakkab jutustama. Kui ma temast välja ei tee, siis hakkab teatuid häälitsusi tegema, mis viitavad teadagi millele. No kaua võib?! Ähvardasin ta naisele rääkida ja politsei kutsuda, aga ta läheb sellest veelgi enam äksi täis. Alguses suutis ta isegi normaalset juttu ajada. Oleks ma seda kõike teadnud, siis poleks temaga üldse rääkinud. Nüüd ta ikkagi teab, kust ma pärit, millega tegelen jne."

Eelika sõnul jälgib mees ka vahel köögiaknast, kui ta töölt tuleb. 

"Lehvitab ja näitab mulle keelt. Korra saatis õhusuudluse," meenutab ta häirivaid seiku. Mõnikord armastavat mees rõdul talle rääkida, mida ta läbi seina kuulnud on.

"Küsib, kuidas mul eile vestlus emaga läks või uurib sõbrannade kohta," on naine otsustanud, et kui midagi ei muutu, siis kolib ta esimesel võimalusel sealt ikkagi ära.

"Tahaks oma eraelu ikka ilma ebamugavuse ja hirmuta elada," loodab Eelika paremale homsele.