Foto: Vida Press
Ilu ja mood
2. juuli 2020, 12:45

GARDEROOB VÄRVILISEKS! Vaata, millised on selle suve trenditoonid

2020. aasta koroonakriis on mõjutanud paljusid valdkondi, sealhulgas moodi. Järsku kadus vajadus teksade järele ning poodides oli dresside defitsiit. Seetõttu ongi selle suve trendid varju jäänud. Meediakompanii Refinery29 toob välja kuus värvitooni, mis sel suvel riidekappe täita võiksid. Vaatepilt on üllatavalt värviline!
  • Kirsstomatipunane

Pantone 18-1662 värvi nimetatakse leekivpunaseks, kuid selle varjund kuulub kahtlemata rikkalikule ja mahlakale kirsstomatile, kirjutab Refinery29. See on põlev ja ere, väljendades enesekindlust ja visadust.  Erksad tomativarjundid täiendavad kõiki nahatoone ja näevad suurepärased välja, kui neid sobiva huulepulgaga rõhutada. 

Foto: Vida Press
  • Šerbetisidrun

Kollasest on ka varem unistatud ning lüüriliselt kirjutatud, kuid nüüd on see päriselt garderoobidesse tungimas. See kujutab endast päikselist ja optimistlikku värvi, mille doosi on vaja igasse riidekappi. Ühelt poolt on see väljapaistev, kuid samas armsalt tagasihoidlik. 

Foto: Vida Press
  • Cappucino-pruun 

Mõni hooaeg tagasi olid pehme puudutusega neutraalsed kaamelirohelised värvid üsna levinud, kuid nüüdseks on see trend möödas ja esiplaanile tõusid rikkalikumad pruunid toonid. Cappucino-pruun võimaldab ühele värvile truuks jäänud inimestel tunda, justkui annaksid nad selle uue värviga särtsu juurde. Maksimalistidel on aga ideaalne juhus lisada sellele toonile kõike, alates fuksiast kuni tulise punaseni. 

Foto: H&M
  • Mündiroheline 

Rohelised varjundid, alates krõmpsuvast õunast kuni bioohtliku neoonini ja lõpetades klassikalise Kermiti-konnalikuga, on juba mõnda aega moemaailma valitsenud. Eelmisel hooajal domineerisid tõsisemad ja tagasihoidlikumad toonid, nagu oliiv ja salvei, kuid 2020. aasta kevade ja suve jaoks on eesmärk püsida värskelt piparmündikas. 

Foto: Vida Press
  • Mandariinioranž

Sarnaselt rohelisele, võttis oranž moe lemmikvärvi koha ära, kui aastatuhandete pikkused roosa ja Gen Z kollane jäid vanaks. Pantone nimetab seda värvi apelsinikooreks ning värskemat nime sellele mõelda ei saagi. Nägime disainereid nagu Stella McCartney, Marni ja Bottega Veneta sel hooajal mandariinioranži omaks võtmas. See on veel üks varjund, mis muutub valgete aksessuaaride abil tugevamaks. 

Foto: H&M
  • Violetne

Lõpuks ka kõige peenem värv, mis seostub hüpernaiselikkusega. Violetne suhkruvarjund muutub veel elavamaks, kui seda punase, rohelise või kollasega kokku panna. Thornton Bregazzi kasutas seda tooni, luues tüllkleidi hõbeballetikingadega, millele lisandub Givenchy vöö. 

Foto: Vida Press