Foto: Unsplash
Ilu ja mood
30. juuni 2020, 11:47

6 nippi, kuidas jalanõude hõõrdumist ennetada

Jalanõude hõõrdumine on levinud probleem. Erinevate meetoditega on seda võimalik vähendada või täiesti ära hoida. Toome teieni kuus nippi, kuidas jalanõude hõõrdumist vähendada. 
  • Määri hõõrduvatele kohtadele vaseliini

Villid on põhjustatud naha hõõrdumisest vastu jalanõu materjali. Kui määrid sellistele kohtadele vaseliini, hoiab see ära kuiva hõõrdumise ja villide tekke. 

  • Venita jalanõusid enne kasutamist

Kõndimise ajaks pane jalga kaks paari sokke. See  tehnika venitab jalanõusid sinu jala järgi. Selline meetod nõuab küll rohkem aega, kuid see toimib. Seda tehnikat on mugavam katsetada kodus. 

  • Testi enne ostmist

Enne ostmist jalanõusid mitte proovida on üks levinumaid vigu, mida tehakse. Nii ei saa kindel olla, kas kingad üldse sobivad sinu jalaga või kas on ikka õige suurus. Seetõttu tasubki kingapoodi kohale minna ning uute jalanõudega jalutustiir poe peal teha. 

  • Soojenda jalanõud üles

Jah, sa lugesid õigesti! Juuksefööniga jalanõude soojendamine pehmendab kinga sees olevat nahka või riiet. Nii venib materjal kõndides paremini ja hoiab ära hõõrdumist. 

  • Kasuta teipi

Kui sul on vaja jalanõusid kasutada ekstreemsetes oludes, näiteks matkates, siis tasuks tihti hõõrduvad kohad üle teipida. Seda ei tasuks teha, kui villid on juba tekkinud. 

  • Kanna õigeid sokke

Hõõrdumist aitab ennetada ka õigete sokkide kandmine. Vali jalanõude kandmiseks sellised sokid, mis oleks kõrgema äärega ega hakkaks kanna alla rulluma.