EDU TULI KIIRESTI: Kui Nexus aastal 2003 alguse sai, saabusid tuntus ja menu üllatavalt kiiresti. Juba aasta hiljem võttis tüdrukutetrio (vasakult Janne Saar, Merlyn Uusküla ja Helen) vastu Kuldse Plaadi.Foto: Arno Saar
Inimesed
2. juuli 2020, 06:00

Soolokarjääriga alustav Helen Randmets: „Olen seda kõike väga taga igatsenud!“

Helen Randmets oli täpselt poole noorem, kui menuansambli Nexus koosseisus Eesti lavalaudu vallutas. Nüüd leiab ta endas piisavalt julgust soolokarjääriga alustada.

Helen Randmets oli täpselt poole noorem, kui menuansambli Nexus koosseisus Eesti lavalaudu vallutas. Nüüd leiab ta endas piisavalt julgust soolokarjääriga alustada.

«Ma ei tahaks enam olla see 17aastane Helen. Vastupidi, naudin just seda vanusega saadud kogemust, mis ajaga tulnud,» kinnitab ta. «Tean, mida tahan. Ma ei ürita tulla tühja koha pealt. Loodan, et ehk keegi mind ikkagi mäletab.»Kui Nexus aastal 2003 alguse sai, saabusid tuntus ja menu üllatavalt kiiresti. Tüdrukutetrio, mille koosseisu kuulusid lisaks Helenile Janne Saar ja Merlyn Uusküla, oli oodatud igal peol ja suveüritusel. Ja ega siis, kui mälestused olnust head poleks, ei tüürinuks ilmselt naise mõtted soolokarjääri alustamise poole.Eelkõige on Helenil Nexuse päevilt meeles meeletud rahvahulgad, mis nende kontserte väisasid. Näiteks meenub talle ürituste sari «Go Live!» lauluväljakul, kui ühtlasi ansambli DVD-plaati salvestati ja publik ekstra nende bändi pärast kohale tuli.

«Terve lauluväljaku kaarealune oli paksult rahvast täis,» räägib ta. «Muidugi on meeles ka üks esinemine Rakveres. Vanemad meesterahvad kutsusid meid oma jõulupeole esinema. Kõik istusid pikkade laudade taga, võtsid pitsist ja meie, kolm noort tüdrukut, esinesime neile. Tekkis kummaline situatsioon – mehed istusid ja vaatasid meid tõsiste nägudega, meie hüppasime ja kargasime nende ees,» naerab Helen.

Edasi lugemiseks: