KIIRUSTAV PENSIONÄR: Väino on ehtne eestlane ega oska ilma tööta olla ka pensionipõlves – ta on hinnatud lavastaja mitmetes väiksemates teatrites.Foto: Silja Paavle
Inimesed
22. juuni 2020, 07:29

Väino Uibo imestab: kust võttis Toomas 36aastat hiljem sellise hääle ja oskuse nii professionaalselt laulda?

Just nende sõnadega teatab Väino Uibo resoluutselt, et teda ei maksa lavale viise veeretama oodata ei koos poeg Toomasega ega üksi. Mees plaanib pensionipõlves kindlaks jääda oma kutsumusele – teatrile.

Just nende sõnadega teatab Väino Uibo resoluutselt, et teda ei maksa lavale viise veeretama oodata ei koos poeg Toomasega ega üksi. Mees plaanib pensionipõlves kindlaks jääda oma kutsumusele – teatrile.

«Niiviisi lihtsalt kokku tulla ja laulda ... Seda võib teha omaette, mitte avalikult,» on näitleja ja lavastaja Väino (77) veendunud. Kuigi ei saa temagi salata, et hiljutine Toomase ülesastumine telesaates «Maskis laulja» pani üllatuma ja möödunud aegu meenutama.

Suur üllatusÕigupoolest, end eestlaste südamesse laulnud isa-poja duo esinemised kerkisid 36 aasta tagusest ajast mälusoppidest päevavalgele juba siis, kui Saara Kadak viie aasta eest saates «Su nägu kõlab tuttavalt» Toomaseks kehastus. Oma lavapartneriks kutsus ta lapsstaariks nimetatud Toomase isa. «See oli tõeline elamus,» meenutab Väino saates osalemist.Nüüd, kui poeg maski taha varjunult teleekraanil esines, oli teda väga hästi tundev isa vihjete põhjal veendunud, et see on just Toomas. Ent lihtsalt ei suutnud seda uskuda. «Kust võttis poeg järsku sellise hääle ja oskuse nii professionaalselt laulda? Lauljaks saadakse pidevalt kasvades. Toomas polnud ju 36 aastat laulnud, justkui mees metsast, ja korraga lajatas tõelise paugu,» räägib Väino käsi laiutades, et poja taasilmnenud lauljaanne on üsna pretsedenditu lugu.Isa väitel üllatus Toomas isegi. «Duši all omaette viisi veeretades ei tule ju pähe, et sa päriselt oskad korralikult laulda,» muheleb Väino. Isa püüdis poole saatesarja ajal kinnitust välja pressida, kuid end lepingutega sidunud Toomas eitas kõike kangekaelselt lõpuni. Kui tõde päevavalgele tuli, tundis Väino südamest heameelt.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99