Niitmine.Foto: Teet Malsroos
Lugejakiri
18. juuni 2020, 10:15

Lugejakiri | Kas ma saan trahvi või puugi, kui istun linnas niitmata jäetud murule?

Tartu linn on otsustanud sel aastal osad murulapid jätta niitmata, et lasta linnas elurikkusel vohada. Linnas puhata ja ilma nautida sooviv linnakodanik on aga segaduses – kas niitmata murule istuda ja astuda võib?!

„Oleme igal suvel sõprade ja sugulastega linnas murul istet võtnud, niisama jäätist söönud või suisa pisikesi sööminguid korraldanud. Mõnus ilm, park, jälgid mööduvaid inimesi, ajad juttu ja puhkad jalga. Nüüd ma juba muretsen ette, kas üldse tohib murule jalaga astuda ja istuda,“ muretseb Angelika.

„Tegin tiiru linnas ja nägin neid niitmata alasid. Mul pole liikide mitmekesisuse vastu midagi, aga natuke kummaliselt need jupid seal linnas mõjusid küll. Ja tekitabki segase tunde, kas ma sinna istuma võin minna? Võin on see väljapanek nagu botaanikaaias, kus ma kah lillede vahele pikali ei viska,“ tunnistab Angelika, et on natuke segaduses.

„Ma sinna paigaldatud silti veel ei süvenenud, aga järgmisel nädalal uurin välja. Mul tuleb õde oma perega pealinnast Tartusse külla. Igal aastal oleme Emajõe ääres jalutanud ja linnas istunud. Alati ei taha kohvikus toolil istuda, vaid natuke enam rohelust enda ümbruses tunda. Ma loodan, et ma siis trahvi ei saa, kui murule maha potsatan,“ loodab ta.

Naine usub, et tõenäoliselt tuleb tänavu tähelepanelikumalt ka pärast end ja lähedasi kontrollida, et mõni ablas puuk end külge pole pookinud. „Tõrjet ma kah väga ei poolda, vaid pigem panustan kontrollile.“

Kuidas sina suhtud sellesse, et Tartu linnas kõiki alasid enam ei niideta? Kas eelistad suvel istuda murul või pigem pargipingil?